septembrie 30, 2022

Nu te-am uitat, Uriasule! Un an fara marele Gheorghe Guset

Urias la propriu, dar si la figurat, multiplul si recordmenul national si balcanic în proba de greutate s-a stins din viata brusc, la doar 49 de ani, în urma unor probleme cardiace

rn

Desi ne aflam pe data de 12 iunie 2017, cu totii am fi vrut sa credem ca e 1 Aprilie, adica Ziua Pacalelilor. Nu voiam sa credem ca marele Gheorghe Guset s-a stins din viata la 49 de ani, desi starea sa de sanatate din ultimele zile era critica.
Lorena Boberschi, partenera sa de viata ne dadea însa tragica veste.
“Acum câteva minute a pierdut batalia cu viata. Se pare ca Dumnezeu a avut alte planuri cu tine. Îti multumesc pentru toti cei 21 de ani petrecuti împreuna, pentru tot ce am realizat împreuna în viata si în sport! ti-am promis ca voi fi lânga tine mereu si am fost pâna în ultimul moment al vietii tale. Te iubesc, asa cum nu am iubit pe nimeni altcineva si nimeni niciodata nu te va înlocui în inima mea! Drum lin dragostea mea. Dumnezeu sa te odihneasca în pace, iubirea vietii mele“, scria Lorena pe contul personal de Facebook.

rn

“Big” Ghita, idolul lui Sandu Lungu

rn

Doctorii din Cluj-Napoca încercasera miracolul, astfel ca Ghita a suferit doua interventii chirurgicale pe cord în timp de mai putin de 48 de ore.
În speranta unei minuni, încercarile de a-l trezi din coma indusa nu au avut sorti de izbânda, astfel ca fostul mare sportiv a pierdut lupta cu moartea.
Sute de oameni au tinut sa fie prezenti pe ultimul drum al lui Gheorghe Guset pe acest pamânt. Între acestia s-au aflat sportivi, antrenori, conducatori de la cluburile din Salaj, dar si fosti colegi de la lotul national al României.
si celebrul Sandu Lungu a venit la Zalau, pentru “idolul” sau, Ghita Guset!
„Dumnezeu sa te odihneasca bunul meu prieten. Ai fost si vei ramâne cel mai puternic om! Ne distram la lot cine face mai multe repetari la împins culcat cu 260 kg. Ai fost si vei ramâne prietenul meu. Nu îti spuneam, dar te admiram, erai un idol pentru mine! Gheorghe Guset esti o legenda!”, a fost mesajul cunoscutului luptator de MMA.
În timp ce era urcat în masina funerara, “Uriasul din Carpati” a fost aplaudat minute în sir, la fel ca si atunci când aruncatorul de greutate facea senzatie pe arenele de pe tot mapamondul…
Marcel târle: “Nici acum nu îmi vine sa cred ca bunul meu coleg, prieten, camarad Ghita nu mai este printre noi”
Atât Gheorghe Guset, cât si Marcel târle, au fost descoperiti la Cupa Vailor” si au ajuns în culmile performantei. Ani la rând, cei doi atleti au fost nedespartiti, iar când Ghita a plecat, ceva s-a rupt în sufletul lui târle.
“A trecut un an si nici acum nu îmi vine sa cred ca bunul meu coleg, prieten, camarad Ghita nu mai este printre noi. Îl regret mult. A fost un om ales. Dumnezeu sa-l aseze între cei drepti”, ne-a declarat discobolul Marcel Doru târle, cel care în anii trecuti a fost director executiv la CS Volei Municipal.
Silviu Muresan: “Când merg la sala de forta parca îl vad cum pregateste copiii”
Aceleasi sentimente de compasiune l-au încercat si pe presedintele de la CSM Zalau, acolo unde Guset a fost sportiv, iar pâna în ultima clipa din viata sa, antrenor.
“Gheorghe Guset a fost o personalitate a atletismului mondial, un profesionist adevarat. Acum un an, când am auzit tragica veste, nu mi-a venit sa cred. De fapt, nici acum nu îmi vine sa cred ca Ghita nu mai este printre noi. si acum, când merg la sala de forta parca îl vad cum pregateste copiii. Dumnezeu sa îl odihneasca în pace”, a spus Silviu Muresan.

rn

Primaria Buciumi vrea sa îi ridice statuie lui Guset!

rn

Pâna ca autoritatile municipale sa fi întreprins ceva, Primaria si Consiliul Buciumi vor sa actioneze deja în acest sens, astfel ca în comuna natala a lui Gheorghe Guset sa se poata dezveli bustul lui Gheorghe Guset!
Daca totul decurge normal, statuia regretatului atlet va putea fi admirata în parcul central din satul natal al marelui sportiv, chiar de Zilele Castrului Roman.
“Am avut o discutie marti si îmi doresc foarte mult ca în satul nostru sa se ridice acest bust. Noi dorim acest lucru, dar drumul pâna la finalizare e dificil. Mi-ar place sa dezvelim statuia pe data de 19 august, când exista si Zilele comunei”, ne-a marturisit primarul comunei Buciumi, Ioan Eugen Lazar.

rn

A trecut deja un an fara marele Gheorghe Guset si parca sportul din judetul nostru este mai sarac. Lipseste farmecul, lipseste prezenta plina de spirit a marelui campion, lipseste omul Gheorghe Guset, desi idealurile si visele sale au fost preluate de Lorena Boberschi, cea care e antrenorul sectiei de aruncari de la CSM Zalau.
“Avem un minus, un minus al profesionistului care stia sa faca treaba si sa duca spre performanta tinerii carora destinul i-au calauzit pasi catre sportul atât de iubit de Ghita. Acum, la sectia de aruncari avem 16 sportivi legitimati, dar si multi copii aflati în pregatire. Cu toti acestia, speram ca în anii viitori sa batem din nou la portile performantei”, a spus pentru Sportul Salajean directorul executiv de la CSM Zalau, Silviu Muresan.
Stadionul Municipal înca nu a primit numele marelui sportiv
Imediat dupa moartea marelui campion, autoritatile locale anuntau ca Primaria face demersurile ca arena din Zalau, acolo unde Gheorghe Guset si-a desfasurat activitatea ca sportiv si ca antrenor, va primi o noua denumire: Stadionul Municipal “Gheorghe Guset”.
Cel putin deocamdata, nimic nu s-a concretizat, dar alesii nostri au promis ca proiectul nu a fost abandonat. Mai mult, dupa ce lucrarile de amenajare de la stadion, care în paranteza se tot deruleaza de aproape un an, Primaria vrea sa ridice si un bust, în memoria regretatului Gheorghe Guset.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.