Nu stii ce mananci? Iti spune Google!

Motorul de cautare Google a pus la punct o metoda prin care putem afla instantaneu toate informatiile nutritive refe-ritoare la un aliment (calorii, vitamine etc.) si cat de sanatos este in comparatie cu altul, informeaza dietetik.ro. Datele oferite de Google in privinta alimentelor provin direct de la Departamentul Ame-rican de Agricultura.
Google a gasit metoda prin care oamenii nu mai pot invoca motivul ca nu stiu cat de daunatoare sanatatii sunt  alimentele ce le consuma. Tot ce trebuie sa faca o persoana care doreste sa compare doua alimente este sa introduca in bara de cautare (search) a Google numele celor doua alimente separate de sintagma „vs”. De exemplu, se poate scrie „apple vs orange” pentru a afla diferenta dintre a manca un mar sau o portocala. Google va afisa toate informatiile nutritionale ale alimentelor, incepand de la numarul de calorii, grasimi, carbohidrati, colesterol, proteine, pana la cantitatea de sodiu, potasiu, vitaminele A, C, B-6 si B12, magne-ziu, calciu si nu numai. De asemenea, persoanele pot afla cum sa gateasca alimentele si cat de mult inseamna o portie sanatoasa.
De exemplu, o persoana poate afla care este diferenta intre un piure de cartofi dulci si unul facut din cartofi normali. Cu o simpla cautare, Google informeaza ca 100 de grame de piure de cartofi  dulci contin 4,2 grame de zahar, in timp ce intr-o cantitate de 100 de grame de piure din cartofi normali se gaseste doar o jumatate de gram de zahar.
Momentan, informatiile se gasesc doar in limba engleza. Cei care nu se descurca cu limba engleza vor putea beneficia de avantajele metodei in momentul in care informatiile vor fi traduse in limba romana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *