ianuarie 29, 2023

Nu mai sunt bani pentru salariile angajaților din spitale

Ministerul Sănătății nu are bani să plătească salariile aferente lunii noiembrie pentru medici și asistenți.

Ministrul Cseke Attila, a declarat, la un post național de televiziune, că în bugetul instituţiei nu sunt bani pentru salariile pe care trebuie să le primească în decembrie 74.000 de angajaţi, pentru munca prestată în noiembrie.

„Avem 74.000 de angajaţi în sistemul bugetar de sănătate care trebuie să primescă salariul (…) pentru luna decembrie, care înseamnă salariul pentru munca desfăşurată în noiembrie. Nu avem asigurată această sumă”, a spus Cseke Attila, la Digi 24, cu mențiunea că se caută soluții pentru rezolvarea problemei.

Potrivit ministrului, printre angajații aflați în această situație se află cei de la Unităţile de Primiri Urgenţe, DSP-uri, serviciile de Ambulanţă, medicii rezidenţi.

Cseke Attila spune că o soluție trebuie găsită în următoarele 10-12 zile.

„Se lucrează la acest lucru, pot să confirm, cei din Ministerul de Finanţe ne-au confirmat acest lucru, dacă există o altă soluţie juridică decât o rectificare prin care aceste sume să ajungă în bugetul Ministerului Sănătăţii pe proceduri legale (…) cea mai uşoară soluţie la îndemână e după momentul formării Guvernului printr-o rectificare bugetară”, a afirmat Cseke Attila.

3 thoughts on “Nu mai sunt bani pentru salariile angajaților din spitale

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut