noiembrie 29, 2022

Nu luati antibiotice la intamplare. Decat la indicatia medicului

Federatia Asociatiilor Studentilor Farmacisti din Romania a inceput luni, 4 noiembrie, o campanie privind consumul irational de antibiotice.
Actiunea se desfasoart saptamana aceasta, in perioada 4-10 noiembrie 2019, atat in mediul online, cat si in centrele universitare in care activeaza asociatiile membre ale Federatiei.
Romania ocupa locul al doilea in topul tarilor din Europa care utilizeaza irational antibiotice – atrag atentia studentii.
In acest context, campania va cere populatiei sa raspunda la intrebari precum: ce sunt antibioticele, cand si cum se utilizeaza sau cine le recomanda. Evenimentul se adreseaza atat publicului larg cat si personalului specializat din domeniul sanatatii.
Saptamana "Antibioticum" va fi marcata in mediul online prin publicarea materialelor informative referitoare la antibiotice si la istoria fenomenului de rezistenta bacteriana la antibiotice pe pagina de Facebook a Federatiei, dar si prin diseminarea unui chestionar menit sa sustina alcatuirea unei statistici privind situatia actuala a utilizarii de antibiotice in Romania.
FASFR precizeaza ca materialele sunt destinate atat publicului larg, cat si personalului specializat din domeniul sanatatii.
Totodata, activitatile desfasurate in centrele membre vizeaza amplasarea standurilor informative in zone intens circulate si abordarea publicului larg, antrenarea acestuia in discutii privind utilizarea antibioticelor doar in situatiile cand au efect terapeutic si sunt prescrise de medic, respectarea riguroasa a indicatiilor primite si diminuarea rezistentei la antibiotice.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *