septembrie 30, 2023

Clientii Raiffeisen Bank au fost, in aceste zile, tinta unui atac de tip phishing, primind e-mailuri, in care sunt sfatuiti sa acceseze un site: “Pentru securitatea dumneavoastra si evitarea pierderii de date, deblocarea contului tau Raiffeisen Online se va face printr-un singur click, pe urmatorul link: https://www.raiffeisen.ro/wps/portal/. Va multumim pentru intelegere”. Odata intrati pe site-ul amintit, clientilor li se cerea sa-si introduca datele.
E-mailurile de acest tip nu sunt nimic altceva decat incercari de fraudare. Banca avertizeaza, insa: “Raiffeisen Bank NU a trimis si NU va trimite, sub nici un pretext, mesaje pe e-mail: de verificare, de autentificare, de atentionare”.
Anul trecut, institutia a fost cea mai vizata banca din Romania de atacurile phishing, cu 60%, fiind urmata de BCR (13%), BRD (10%), Piraeus Bank (8,5%) si Banca Transilvania (8,5%), potrivit producatorului de solutii de securitate informatica BitDefender.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut