octombrie 4, 2022

Noutatile anului scolar care incepe in 12 septembrie

Un alt tip de evaluare si o saptamana de educatie nonformala
Anul scolar 2011-2012 da primele semne de reforme in educatie.
Elevii salajeni vor fi evaluati, incepand cu anul scolar 2011-2012, prin „portofoliul educational”. Ioan Abrudan, Inspector scolar general, a explicat ca portofoliul educational reprezinta o carte de identitate educationala a cetateanului ce va fi folosita inclusiv la admiterea la liceu. In cadrul portofoliului educational sunt introduse trei serii de testari ale elevilor din gimnaziu. Prima evaluare a elevilor va fi efectuata in clasa a II-a (scris, citit si matematica), a doua evaluare – in clasa a IV-a (evaluare prin esantionare, a competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar, dupa modelul testarilor internationale), iar a treia serie de testari va fi efectuata in clasa a VI-a si va consta in evaluarea elevilor prin doua probe trans-curriculare: limba si comunicare, matematica si stiinte.
„Scoala altfel”, surpriza oferita elevilor
Ioan Abrudan a mai dat publicitatii o noutate a anului scolar 2011-2012. Este vorba de programul „Scoala altfel” ce se va desfasura in perioada 2-6 aprilie 2012, inaintea vacantei de primavara. Initiativa acestui program ii apartine secretarului de stat pentru invatamant preuniversitar, Oana Badea, si se va axa pe educatia nonformala. In cele cinci zile nu vor fi organizate cursuri conform orarului unitatii de invatamant. Elevii vor participa la cursuri conform unui orar special ce cuprinde ateliere de teatru, dans, muzica, competitii sportive, mese rotunde, dezbateri, activitati de voluntariat sau de interes comunitar, campanii anti-tutun, anti-alcool, anti-violenta. Parintii se declara incantati de ideea secretarului de stat, insa spun ca unii elevi vor fi mai reticenti sa participe la activitati. In special se pune problema elevilor din mediul rural care sunt obisnuiti cu orarul clasic si nu se arata prea deschisi la noutati. „La oras nu se pune problema! Aici, unii copii au activitati extrascolare, bineinteles, contra cost. E foarte bine ca la scoala vor fi obligati toti sa participe, mai ales pentru elevii de la tara. Ei sunt mai rezervati iar mintile lor se vor deschide si vom avea copii mai inteligenti. Vor prinde drag si de a merge la scoala, nu vor considera cursurile o povara”, este de parere un parinte intervievat de Graiul Salajului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.