Noul senator de Sălaj a depus jurământul

Virgil Marius Bob este noul senator de Sălaj, din partea USR. Acesta a depus marți jurământul de învestitură în funcție, în plenul Senatului.

Virgil Marius Bob a fost consilier local USR la Șimleu Silvaniei, are 51 de ani, este de profesie jurist, licențiat în drept la Universitatea de Drept din București și are un master în Drept Comercial.

Mandatul de senator a rămas vacant după decesul lui Cosmin Cristian Viașu.

La alegerile parlamentare din decembrie 2020, vechiul USR și Plus-ul lui Dacian Cioloș nu erau formațiuni politice fuzionate, dar candidau în alianță. La nivel de Sălaj, înțelegerea dintre cele două formațiuni politice a fost ca lista pentru Senat să fie decisă de vechiul USR, în vreme ce pentru Camera Deputaților să candideze oamenii lui Cioloș. Astfel că, pentru Senat, vechiul USR a decis să meargă cu o listă de patru oameni: Cosmin Cristian Viașu – cap de listă, urmat de Virgil Marius Bob, Carmen Olaru și Mihai Tămaș. Deși rezultatele în alegeri nu au fost suficient de bune pentru USR Sălaj și pentru Plus, la loteria redistribuirilor aceste formațiuni politice au reușit să obțină un loc de deputat și un loc de senator. Cosmin Cristian Viașu a ajuns unul din cei doi reprezentanți ai Sălajului în Senatul României, alături de udemerista Kovacs Irina. Din păcate, mandatul său s-a terminat brusc, prin decesul prematur al acestuia, la doar 45 de ani, după doar un an de activitate parlamentară. Locul a revenit celui de-al doilea de pe listă, șimleuanul Virgil Marius Bob. 

About Author

2 Replies to “Noul senator de Sălaj a depus jurământul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *