septembrie 24, 2022

Noul sef la serviciul Inspectia in constructii din Primaria Zalau va fi Pece Panfil

Cele mai multe probleme in oras le creeaza comunitatile de romi care construiesc ilegal

rn

Primaria Zalau a scos la concurs, pe 25 octombrie functia de sef la Serviciul Inspectia in Constructii. Si-a depus dosarul de candidatura un singur concurent, Pece Panfil, care ieri, luni 26 noiembrie, a trecut cu brio examenul scris, urmand sa sustina interviul.
Pece Panfil are 62 de ani, este din Zalau si lucreaza din 2008 la Directia Urbanism din cadrul Primariei Zalau. A lucrat 17 ani la Armatura, ca tehnolog sef. A terminat Politehnica din Cluj, specializarea tehnologia constructiilor de masini. A absolvit in 1982, cu 10 pe linie.
In anul 2008 a absolvit studii post universitare la Universitatea Tehnica din Brasov.
Viceprimarul Zalaului, Teodor Balajel, spune ca Pece Panfil este un profesionist desavarsit
"Este un om responsabil, cu o bogata experienta. A lucrat atat in industrie, cat si in Primaria Zalau, unde toate sarcinile primite le-a dus la bun sfarsit", ne-a declarat vicele Balajel.
Pece Panfil ne-a expus cateva din obiectivele lui si a aratat cam care sunt problemele in Zalau.
"Lucrez de aproape 10 ani la compartimentul Disciplina in constructii, actualul Serviciu Inspectia in constructii. Am peste 200 de contraventii aplicate la legea 50 si alte cateva sute de sesizari, petitii rezolvate. Imi propun sa aplicam mai putine amenzi si sa facem mai multa munca de prevenire in folosul cetateanului. Voi propune ca impreuna cu Primaria Zalau sa derulam campanii de constientizare si informare despre legislatia in vigoare. Ne propunem sa schimbam si mentalitatea functionarului public, care trebuie sa fie mai aplecat la problemele cetateanului si de a-l constientiza vizavi de raspunderea in aplicarea legislatiei. In livada din Aghires a fost demolata o constructie, iar alte cateva se afla in proces de demolare. Probleme multe creeaza si comunitatile de romi care construiesc ilegal, zona deasupra Armaturii in extravilan, in Ortelec sunt doua zone – Deleni si strada Parului, in Zalau pe strada Tuser Teodor si strada Cosbuc in extravilan", ne-a declarat Pece Panfil.
Viceprimarul Teodor Balajel este cel care coordoneaza Directia Urbanism si Arhitect sef in cadrul careia se afla Serviciul Inspectia in constructii. Este un serviciu de control care urmareste modul cum se respecta autorizatiile de constructii eliberate de Primarie.
"Sporadic, depistam probleme in nerespectarea autorizatiilor de constructii. Am avut cazuri cand am aplicat amenzi, chiar si un caz in care instanta a stabilit punerea in legalitate a constructiei prin demolarea ei. Cele mai multe situatii sunt constructii executate in extravilanul municipiului sau in zone cu interdictie de construire", ne-a declarat vicele Balajel.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.