decembrie 7, 2022

Noul guvern vrea sa majoreze contributia la Pilonul 2 de pensii

Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii a declarat marti, 5 noiembrie, ca intentia guvernului Orban de a creste nivelul contributiilor la Pilonul II de pensii nu micsoreaza cu nimic suma aferenta Pilonului I, deoarece in mod istoric suma din Pilonul I a fost acoperita din Bugetul de Stat.
"Nu intentionam schimbari in privinta contributiilor la Pilonul I, cat intentionam sa avem discutii tehnice cu cei din Ministerul de Finante si sa ne lamurim asupra modului in care se colecteaza toate contributiile in Pilon. Sunt constienta ca sunt decizii pe care trebuie sa le iau alaturi de Ministerul de Finante si va asigur ca sunt genul de om care ia decizii pe baza unor evaluari obiective. Intentia noastra este sa crestem contributia la Pilonul II, a se intelege ca acest lucru nu micsoreaza cu nimic suma aferenta Pilonului I, pentru ca istoric suma aceasta a fost acoperita de Bugetul de Stat, dar intentia noastra este sa incurajam economiile pe durata activitatii profesionale la nivelul angajatorilor si sa-i determinam pe acestia sa aiba o atitudine responsabila cu privire la perioada din a doua parte a vietii, adica sa gandeasca planificat si sa-si economiseasca fonduri astfel incat sa beneficieze la pensie de veniturile pe care orice om civilizat are dreptul sa le pretinda dupa ani de munca", a afirmat Violeta Alexandru, in prima zi din mandatul sau de ministru al Muncii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *