Noul coronavirus mută zeci de clase în online

Sute elevi și copii de grădiniță învață în această perioadă în sistem online din cauza cazurilor Covid-19 înregistrate în grupele/ clasele lor.

Conform raportării Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Sălaj, 23 de clase de gimnaziu și liceu au activitate de acasă și nu mai puțin de 24 de grupe de grădiniță.

La Centrul Școlar ”Speranța” Zalău sunt patru clase cu activate online (VII, VIII, IX, X), la CNS Zalău clasa a VI-a A, la Școala Gimnazială ”Corneliu Coposu” Zalău – clasa a II-a C, la Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” Zalău – clasele a VIII-a B, a II-a A, a III-a B. La ”Mihai Eminescu” Zalău sunt nu mai puțin de cinci clase în care s-au înregistrat cazuri Covid-19 – clasele a VII-a B, a II-a F, a VI-B, a V-a F și clasa a II-a C. La Școala Gimnazială ”Porolissum” Zalău este clasa a VI-a A, iar la ”Simion Bărnuțiu” sunt patru clase – I D, V A, VIII A și VIII C. La Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Jibou” este cu activitate online clasa a VI-a A, la CNSB Șimleu – clasele XII E și F și la Școala Gimnazială ”Horea” din Cizer este clasa I.

Cazuri multe de Covid-19 s-au înregistrat și la grădinițe. În acest moment funcționează doar în sistem online grădinița din Sălăjeni – grupă combinată, grupele mică și mijlocie de la Grădinița Nr. 2 din Șimleu Silvaniei, grupa combinată a grădiniței din Rona, patru grupe de la Grădinița cu Program Normal Nr. 3, patru grupe de la Grădinița Nr. 2 și două grupe de la Grădinița Prichindel, toate din Jibou.

La Zalău, sunt afectate de cazuri de Covid-19 grădinițele Nr. 5 – cu două grupe, Nr. 12 – grupa mare B, ”Piticii Isteți” – grupa mică Furnicuțelor, ”Pinochio” – cu două grupe (mică și mijlocie), ”Ion Creangă” cu două grupe (mare B și mică A) și Grădinița ”Dumbrava minunată” cu grupele B Buburuze și mare A.

Vă reamintim că unitățile de învățământ vor trece integral în sistem online la decizia consiliului de administrație al școlii sau grădiniței și se va ține cont de rata de ocupare a paturilor din spitale destinate pacienților Covid-19. În Sălaj, conform site-ului Direcției de Sănătate Publică, rata de ocupare a paturilor în spitalele din județ este de 38,22 la sută. Este un grad de ocupare cu opt procente mai mare decât gradul de ocupare la nivel național, de 30,52 la sută.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *