Noua salarizare din sistemul de sanatate da nastere la alte inechitati si nemultumiri

Ordonanta privind salarizarea din sectorul bugetar emisa de Guvern în trimestrul al doilea din acest an încearca eliminare inechitatilor din grila de salarizare. Potrivit lui Chelement Hodis, liderul sindicatului “Sanitas” – filiala Salaj, mecanismul elaborat de administrativ a reglat doar o parte din neregulile de salarizare, conducând la alte inechitatI. Motivul ar consta în faptul ca Ordonanta de Urgenta nr.20/2016 nu se aplica tuturor categoriilor de personal din sistemul de sanatate. Prevederile actuale concepute de Guvern si-au început aplicabilitatea de la 1 august 2016, noile grile de salarizate ridicând spre nivelul maxim salariile angajatilor care din diferite motive au fost neglijati la majorarile anterioare. Ordonanta nu prevede cresteri pentru angajatii care se aflau la nivelul maxim de salarizare. De la 1 august, toti salariatii din sistemul public de sanatate se afla la nivelul maxim de salarizare prevazut de grila pentru functia si vechimea profesionala aferenta. Pe de alta parte, Ordonanta cuprinde si neajunsuri. Omiterea mai multor categorii de personal a condus la nasterea altor disfunctii ale grilei de salarizare în aceeasi familie ocupationala.
“S-au omis probabil cu buna stiinta cei din sectorul TESA, personalul din directiile de sanatate publica, cei din tehnico-administrativ, functii comune care nu au fost cuprinse în aceasta grila, dar si personalul de asistenta sociala, desi familia ocupationala este comuna”, a spus Chelement Hodis.
Federatia Sanitas a înaintat parlamentarilor un material prin care solicita remediere problemelor noi aparute, iar în paralel continua negocierile cu Ministerul Muncii în vederea elaborarii unor noi legi a salarizarii din sectorul public, a mai adaugat liderul sindicatului Sanitas.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *