Noua medalii pentru CS Vidalis la Campionatul National

Federatia Romana de Karate Kyokushin, singura federatie de kyokushin existenta si recunoscuta de Ministerul Tineretului si Sportului, a organizat, la Arad, sambata, 7 martie, Campionatul National de Karate Kyokushin, la categoria juniori I, tineret si seniori. La aceasta competitie a participat si Clubul Sportiv “Vidalis” Zalau cu 11 sportivi, la probele kata si kumite. Intrecerea s-a desfasurat pe doua categorii valorice: categoria A si categoria B. Categoria A cuprinde sportivi experimentati si considerati avansati si care lupta pentru calificare in lotul national ce va reprezenta Romania la Campionatul European, care va avea loc, in Ucraina, la Kiev, incepand cu 4 aprilie 2009. Categoria B cuprinde sportivi care nu au experienta si care nu lupta pentru calificarea la Campionatul European.
La acest Campionat National au fost prezenti un numar de 200 de sportivi dintre cei mai buni din tara. Rezultatele sportivilor de la CS Vidalis au fost excelente, reusind trei locuri I, cinci locuri doi si un loc III.
Iata si rezultatele obtinute de CS Vidalis:
La categoria de varsta seniori A, proba Kata, Cristian Boldut a reusit pentru a noua oara consecutiv sa iasa campion national la aceasta categorie.
La categoria de varsta tineret A, proba Kumite, Claudiu Meleg, la 60 kg, si Paul Mare, la 65 kg, au obtinut si ei locul I, iar Dan Lazar, la 65 kg, si Dan Tuns, la +75, s-au clasat la finalul intrecerii pe locul secund.
La categoria de varsta seniori B, proba Kumite, Sergiu Brisc, la 70 kg, si Felician Giurgiu, la 90 kg “au pus mana” pe medalia de argint, iar la categoria tineret B, Olimpiu Cheseli, la 75 kg, a obtinut locul III, iar Catalin Crisan s-a clasat pe ultima treapta a podiumului la finalul campionatului. Stefan Radics, vicepre-sedintele clubului, a declarat: “A fost o intrecere reusita pentru CS Vidalis, drept dovada stau si cele 9 medalii obtinute de sportivi (3 de aur, 5 de argint si una de bronz)”. Karateka Felician Giurgiu s-a remarcat in special pentru disputarea a 4 meciuri, din care doua la doar 5 minute diferenta, dand dovada de spirit de lupta si vointa de fier.
Sportivii care s-au calificat la Campionatul European sunt: Cristian Boldut, Sergiu Druhora, Dan Perta, la seniori, si Claudiu Meleg, Paul Mare si Dan Tuns, la tineret. Participarea unora dintre acestia la turneul European va fi posibila doar daca vor exista fonduri, costurile intrecerii fiind foarte ridicate.
CS Vidalis organizeaza cursuri de Karate Kyokushin in fiecare zi lucratoare, de la ora 20:00, in Sala de Lupte de la Stadionul Municipal, pentru juniori, tineret si seniori, iar pentru copii se tin cursuri in Sala de Sport a Scolii Gimnaziale “Simion Barnutiu”, luni, marti, miercuri, joi, de la ora 17:00.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *