Noua formulă a vaccinului Covid-19, disponibilă și pentru schema de vaccinare inițială

În urma deciziei Comitetului Național de Vaccinologie, în mod similar cu alte țări europene, noul vaccin Covid-19 (Cominarty Original / Omicron BA.4-5-Pfizer BioNTech) este disponibil acum și pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată.

Până în prezent, acest tip de vaccin era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase deja schema primară de vaccinare împotriva Covid-19.

Potrivit Ministerului Sănătății, vaccinul Covid-19 (Cominarty Original / Omicron BA.4-5-Pfizer BioNTech) este adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Acesta oferă protecție mai ales împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii, precizează oficialii.

Noul vaccin împotriva Covid-19 este disponibil la medicii de familie sau în centrele de vaccinare. Acesta poate fi administrat concomitent cu alte vaccinuri din Programul Național de Vaccinare, inclusiv cu vaccinul gripal.

Vaccinarea este opțională și se adresează persoanelor peste 12 ani.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății, sălăjenii care doresc să se vaccineze cu noul vaccin se pot adresa singurului centru de vaccinare din județ, înființat la Spitalul Orășenesc ”Traian Herța” Jibou – denumit Centrul de vaccinare Nr 1.

Programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 8.00-20.00, iar informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail operatordate.spitaljibou@gmail.com sau la numărul de telefon 0787.231.219.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut