septembrie 23, 2023

Nosa şi Pop vor suspendarea lui Băsescu

0

Dacă preşedintele Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor, PSD va demara procedura de suspendare a acestuia din funcţia de şef al statului.
Conducerea Partidului Social Democrat a anunţat că in momentul in care Traian Băsescu va promulga legea privind sistemul unitar de pensii publice, se va declanşa procedura de suspendare a acestuia din funcţia de şef al statului, intrucat in acest moment vor fi intrunite toate condiţiile pentru o asemenea acţiune. Victor Ponta susţine că, “prin promulgarea acestui act normativ, preşedintele Băsescu va legitima frauda care s-a produs in Parlament”. Liderul social-democraţilor a făcut apel la toate grupurile parlamentare, inclusiv la cele din actul guvernamental, să sprijine un astfel de demers al social-democraţilor.
Deputatul Iuliu Nosa salută această iniţiativă a partidului şi spune că ^dacă Băsescu ar promulga legea, avand dovezi clare că cvorumul nu a fost cel necesar, este un demers pe care ar trebui să-l facem”. “Punctual ceea ce s-a intamplat in noaptea din 15 septembrie, la votul asupra pensiilor, nu poate contesta nimeni”, a declarat deputatul. Intrebat dacă suspendarea preşedintelui ne-ar arunca şi intr-o criză politică, suprapusă peste cea economică, Nosa afirmă că “este un demers parlamentar care trebuie incercat şi o mai mare criză politică decat cea in care ne aflăm acum nu poate prevedea nimeni”.
Suspendarea preşe dintelui Traian Băsescu nu este un lucru tocmai nou pentru membri PSD. “Se vorbea de suspendarea preşedintelui, insă nu se ştia momentul in care se va ajunge la această soluţie. Dar in aceste condiţii ar fi momentul potrivit pentru suspendare”, a declarat senatorul Gheorghe Pop. Legat de scandalul pe marginea Legii pensiilor, Pop spune că “ideea cu care a venit Roberta Anastase, cum că PSD ar fi cerut bani in schimbul votului, e in urma consultă-rilor cu Băsescu”. “Prea multe nu pot să comentez, dar dacă preşedintele Ponta a declarat că se urmăreşte suspendarea lui Traian Băsescu, sigur că aşa vor sta lucrurile”, a conchis senatorul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut