In conferinţa de presă susţinută vineri, deputatul PSD Iuliu Nosa a ţinut să critice scandalurile din Camera Deputaţilor, tot mai frecvente in ultima perioadă, şi problemele politice de la nivel naţional, legate in principal de preşedintele Traian Băsescu. „Am vrut să vă aduc veşti bune, dar din păcate la nivelul Camerei Deputaţilor lucrurile nu funcţionează”, şi-a inceput deputatul discursul.
Săptămana trecută depu-taţii PD-L şi UDMR au aprobat o cerere a Comisiei de Regulament prin care se infiinţa grupul parlamentar al independenţilor. „Am văzut o declaraţie a colegului Lucian Bode in presa locală, ţin să-i spun că sunt două grupuri de independenţi, cei de la UNPR şi cei neafiliaţi”, a declarat deputatul PSD. Scopul recunoaşterii UNPR-ului ca şi grup parlamentar este acela de a ajunge in conducerea Biroului Permanent, acolo unde PNL şi PSD sunt majoritari, pentru a modifica regulamentul Camerei.
Legat de planurile PSD-ului pentru viitorul apropiat, Nosa a anunţat că „săptămana viitoare va avea loc Congresul extraordinar şi in perioada 18-25 octombrie va fi depusă moţiunea de cenzură”. „Din informaţiile pe care le am, sunt convins că moţiunea de cenzură va trece, iar preşedintele Traian Băsescu dacă nu vrea să fie un dictator va desemna un premier şi iarna care se anunţă friguroasă va fi liniştită din punct de vedere politic”, a completat deputatul. In ceea ce priveşte planul opoziţiei de suspen-dare a şefului statului, luni va avea loc o şedinţă a celor două grupuri parlamentare din opoziţie, PNL şi PSD, şi se va lua o hotărare in acest sens.
22 de comune trebuie să restituie mai mulţi bani decat au primit22 de comune trebuie să restituie mai mulţi bani decat au primit
In urma rectificării bugetare din luna august, Sălajul a fost printre primele judeţe care au avut de suferit in urma planurilor gandite de Guvern. Iuliu Nosa a declarat că „din 61 de unităţi administrative ale judeţului, 22 sunt in situaţia in care trebuie să restituie la bugetul de stat sume mai mari decat le-au fost alocate pentru trimestrul IV”. Deputatul a dat ca exemplu comuna Poiana Blenchii care are datorii de peste zece miliarde de lei vechi pe lucrări facturate şi se află in imposibilitatea de a le plăti. (P.G.)