Deputatul social-democrat a anunţat că s-au demarat procedurile pentru depunerea unei moţiuni de cenzură pe Legea educaţiei.
Insuccesul moţiunii de cenzură l-a dezmăgit pe deputatul PSD Iuliu Nosa, care nu concepe ca Guvernul unui stat democratic să nu aibă niciun vot de susţinere din partea parlamentarilor. „Avem de miercuri un Guvern cu susţinere zero, şi chiar dacă işi exprimau opţiunea, numărul voturilor pentru căderea Executivului era cu şase mai mare decat cel pentru susţinerea lui Boc”, a declarat vineri social-democratul. De la votul moţiunii au lipsit şapte parlamentari motivat şi 33 au chiulit, lipsind nemotivat. Prim-vicepreşedintele PSD Sălaj a ţinut să le transmită parlamentarilor din Sălaj care susţin Guvernul că „a fi parlamentar şi a nu-ţi exprima votul demonstrează că nu-i reprezenţi pe cei care te-au trimis in Parlament, mai ales că 20.000 de sălăjeni au votat pentru demiterea Guvernului Boc”.
Pentru susţinerea UDMR-ului la moţiunea de cenzură PD-L a plătit un preţ mare, constand in Legea educaţiei, prin care maghiarii primesc o serie de privilegii, cel mai răsunător la cer fiind predarea Istoriei Romaniei in limba ungurilor. Iuliu Nosa nu ştie de ce trebuia să-şi asume răspunderea Guvernul pe această lege că doar nu ne rezolvă probleme economice şi sociale, „dar se pare că această decizie doreşte să introducă noi stări de tensiune in societatea romanească”. După asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei PNL şi PSD vor depune o nouă moţiune de cenzură indreptată impotriva cabinetului Boc. „Am semnat deja tabelul pentru a depune o nouă moţiune pe legea invăţămantului, iar in cursul săptămanii 8-15 noiembrie aceasta poate fi dezbătută in plenul reunit al celor două camere din Parlament”, a anunţat deputatul Iuliu Nosa.
Nosa „PD-L nu ştie şi nu poate guverna Romania”
In altă ordine de idei, Guvernul trebuia să se prezinte in faţa Parlamentului cu bugetul pe anul 2011, insă acesta lucru nu s-a intamplat. „Nu cred că opoziţia este de vină că Guvernul nu şi-a făcut bugetul, dar asta dovedeşte incă odată că nu ştiu şi nu pot guverna Romania”, a completat Iuliu Nosa. In contextul moţiunii de cenzură, primul ministru a declarat că anul viitor ne va fi mai bine, insă pesedistul este de părere că Guvernul putea să demonstreze prin bugetul pe 2011 că de anul viitor ne va fi mai bine.