Normele de aplicare a legii pensiilor sunt gata

Oficialii de la Casa Națională de Pensii au finalizat normele de aplicare ale noii legi a pensiilor, adoptată în 2023, care ar urma să intre în vigoare din toamnă.

Potrivit normelor, orele suplimentare, primele în bani și cel de-al 13-lea salariu vor fi luate în considerare la recalcularea pensiei. Se vor acorda puncte în plus pentru persoanele care depășesc stagiul de cotizare de 25 de ani: 0,50 puncte pentru fiecare an realizat peste 25 de ani, 0,75 puncte pentru fiecare an peste 30 de ani și un punct pentru fiecare an peste 35 ani.

Pentru moment, Casa de Pensii cunoaște veniturile brute ale tuturor angajaților începând cu aprilie 2001. Adică salariile de bază, bonusurile și primele pe care angajatorii sunt obligați să le transmită lunar către ANAF.

 ”Cei din 2001, vorbim de acele sporuri care sunt suplimentar față de salariul de bază pe care noi deja îl avem, ele se pot aduce de la angajatori, acolo unde fiecare și-a desfășurat activitatea, este vorba despre o adeverință care este foarte clar stipulată în lege prin anexa de la lege – prin care să se facă acea mențiune că s-a contribuit la sistem”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii.

În situațiile excepționale, în care s-a pierdut carnetul de muncă sau angajatorul nu mai există, legea prevede că datele vor fi preluate din arhiva electronică a caselor de pensii.

Pensia va fi calculată luând în considerare valoarea punctului de referință. Acesta va fi înmulțit cu numărul de puncte. Punctul de referință este valoarea punctului de pensie împărțit la 25.

VPR x NR. TOTAL PCT

VPR (valoarea punctului de referință) = VPP : 25

NR. TOTAL PCT.= puncte contributivitate + puncte stabilitate + puncte perioade asimilate și necontributive

La calculul numărului total de puncte se va adăuga un număr de puncte pentru fiecare an realizat peste stagiul de cotizare de 25 de ani, și anume: 0,50 puncte/an pentru anii din intervalul 26-30 inclusiv; 0,75 puncte/an pentru anii din intervalul 31-35 inclusiv; 1 punct/an pentru anii din intervalul 36-40-etc. (varianta bonusului de 0,50/0,75/1 pct agreata de CE ). Aceste puncte se vor acorda doar pentru anii contributivi care nu se suprapun cu anii de pensie.

Totodată, punctele reprezintă stimulente pentru prelungirea vieții profesionale.

Numărul total de puncte reprezintă suma punctelor de contributivitate, puncte stabilitate și puncte pentru perioade asimilate și necontributive.

Recalcularea programată în septembrie ar urma să aibă un impact bugetar de aproximativ 10 miliarde de lei, susțin oficialii Ministerului Muncii.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *