decembrie 1, 2022

Noile transferuri de la HC Zalau au putut fi urmarite la joc cu ocazia “Cupei Consiliului Judetean Salaj”

În aceasta vara, la HC Zalau au ajuns patru jucatoare noi, toate fiind tinere sperante ale handbalului românesc. Astfel, de la CSS Caracal, gruparea de la poalele Mesesului le-a transferat pe Raluca Kelemen, Andreea Stînga si Alexandra Bojan, în timp ce ultimul transfer a fost cel al Dianei Nichitean, de la CS Extrem Baia Mare.

Aproape toate jucatoarele noi au fost prezente la reunirea lotului, cu exceptia Ralucai Kelemen. Noul portar al lui HC Zalau este international de tineret si la începutul lunii august, aceasta a participat cu echipa nationala a României U19 la Campionatul European din Slovenia.

De aproape doua saptamâni, Kelemen se afla în pregatire cu HC Zalau, grupare pentru care a si debutat. Noile achizitii au avut sansa sa evolueze pentru prima data la turneul de la Râmnicu Vâlcea, precum si în cel de la Sânicolau Mare. În weekend, la Zalau s-a desfasurat cea de-a IX-a editie a “Cupei Consiliului Judetean Salaj”. În ultimul moment, gruparea maghiara Elore Bekescsabai a anuntat ca nu mai poate onora cu prezenta la acest turneu. Astfel, Gheorghe Tadici a decis sa împarta echipa Zalaului în doua, pentru a da oportunitatea echipelor invitate sa dispute trei jocuri de verificare, dar si pentru a le da mai multe minute jucatoarele tinere.

Venite în aceasta vara la HC Zalau, Raluca Kelemen, Andreea Stînga si Alexandra Bojan, altaturi de Diana Nichitean au facut parte din echipa HC Zalau 2, alaturi de nume precum Sabrina Lazea, Ana Ciolan sau Cristiana Nica (jucatoare care au evoluat putin în sezonul precedent), dar si Claudia Constantinescu.

Se pare ca Constantinescu revine la forma de alta data si a fost principala marcatoare a Zalaului în ambele jocuri. Totusi, sa spunem ca tinerele jucatoare venite de la CSS Caracal au avut evolutii bune în cadrul turneului de la Zalau.

În meciul de debut al turneului, împotriva celor de la Kisvardai KC, pentru HC Zalau 2, Andreea Stînga si Alexandra Bojan au contribuit fiecare cu câte 3 goluri, în timp ce Diana Nichitean a înscris si ea de doua ori în poarta maghiarelor.

În cea de-a doua partida din cadrul turneului, împotriva echipei din Liga Nationala, HCM Râmnicu Vâlcea, dintre nou venite, Diana Nichitean a înscris cel mai mult. Jucatoarea venita de la CS Extrem Baia Mare a marcat nu mai putin de patru goluri, fiind a treia cea mai buna marcatoare de la HC Zalau 2 în acea partida, dupa Claudia Constantinescu (9) si Dana Abed-Kader (6).

Sa spunem ca HC Zalau va participa în weekend la un nou turneu de pregatire. De aceasta data, gruparea de la poalele Mesesului se va deplasa în Ungaria, acolo unde va participa la un turneu de pregatire, alaturi de Kisvardai KC, Iuventa Michalovce si Ferencvaros. Cel mai probabil, cu ocazia acestui turneu, jucatoarele tinere vor mai avea sansa sa îl impresioneze pe  antrenorul Gheorghe Tadici pentru a prinde cât mai multe minute si în noul sezon din Liga Nationala ce va începe în data de 6 septembrie. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *