octombrie 7, 2022

Noi tranșe de medicamente împărțite la spitalele din țară

Ministerul Sănătății a repartizat vineri, 29 octombrie, încă 780 flacoane de Tocilizumabum de 400 mg către direcțiile de sănătate publică din țară, în cadrul contractului subsecvent pe care Ministerul Sănătății îl are încheiat cu firma producătoare. De asemenea, Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București i-au mai fost repartizate, suplimentar, un număr 20 de flacoane de 80 mg.

Repartiția a fost realizată la nivel județean, în funcție de pacienții raportați de spitale ca fiind confirmați cu Covid-19  și internați în ATI la data de 27 octombrie, de pacienții confirmați cu ventilație invazivă și noninvazivă, de pacienții confirmați cu Covid-19 care au nevoie de flux oxigen, precum și de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infectioase.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania Unifarm S.A, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de Covid-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei („furtună de citokine”).

Tot vineri, Ministerul Sănătății a distribuit și 3.944 de flacoane de Remdesivir în 51 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2 pentru asisgurarea asistenței medicale necesare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.