Noi scenarii pentru începerea școlii

0
1505

Având în vedere ultimele modificări legislative, respectiv modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar prin instituirea a două scenarii, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj a adoptat luni, 3 mai, Hotărârea nr. 61, vizând reluarea cursurilor după vacanță, începând cu data de 5 mai, în funcţie de valoarea incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăvire la 14 zile în județul Sălaj. 29 de comune și orașe sălăjene sunt în scenariul galben.

Scenariul 1 presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, în oraşele şi comunele unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Scenariul 2 vizează participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, în oraşele şi comunele unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Versiunea integrală a hotărârii poate fi consultată aici: https://sj.prefectura.mai.gov.ro/…/Hot.CJSU_.-61-din-03…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.