Noi reguli pentru inmatricularea masinilor aduse din strainatate

Proprietarul unei masini cumparate in strainatate va fi obligat sa solicite Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) un certificat care atesta plata TVA, pe care il va prezenta la inmatricularea vehiculului. “Persoanele fizice care achizitioneaza in strainatate un mijloc de transport nou vor trebui sa se prezinte la ANAF, sa primeasca un certificat care sa ateste plata TVA, si cu acesta sa se prezinte la inmatriculare”, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele ANAF, Sorin Blejnar.
El a afirmat ca o persoana care cumpara un autoturism dintr-un stat UE poate solicita acestuia returnarea TVA, dand ca exemplu Germania. Potrivit lui Blejnar, masura va contribui la cresterea incasarilor la bugetul de stat.
Masura va fi introdusa in Codul Fiscal si urmareste combaterea evaziunii fiscale, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi, realizate de persoane fizice care cumpara autovehicule din tarile intracomunitare, pe care le pot inmatricula fara a face dovada platii TVA in Romania, conform ANAF.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *