decembrie 3, 2022

Noi reguli la calcularea sporurilor acordate bugetarilor

Potrivit unei propuneri legislative pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului, regulile privind calcularea sporurilor pentru conditii deosebite de munca vor fi modificate.
Asadar, toate sporurile acordate bugetarilor, inclusiv salariatilor din invatamant, din sistemul de sanatate, din domeniul culturii, din diplomatie, justitie, aparare, politie si functionarilor publici vor fi calculate tinand cont de salariul minim brut pe tara garantat in plata.
Astfel, sporurile pentru conditiile periculoase, vatamatoare sau grele de munca vor reprezenta 25% din salariul minim din momentul respectiv.
Dupa cum stabileste Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, in prezent, sporul pentru bugetarii care lucreaza in conditii deosebite de munca poate fi "de pana la 15% din salariul de baza, corespunzator timpului lucrat la locurile de munca respective".
Asadar, dupa intrarea in vigoare a masurilor cuprinse in acest proiect, pentru ca nu se va mai calcula in functie de salariul de baza al fiecarui bugetar, ci in functie de salariu minim brut pe tara, sporul pentru munca in conditii deosebite va avea aceeasi valoare pentru toti lucratorii la stat.
Din ianuarie 2020, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se va majora de la 2.080 la 2.230 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *