Noi masuri legislative pentru sustinerea mediului de afaceri – reduceri de 50 la suta la impozitul pe cladiri pentru cei care reduc chiriile comerciantilor

Guvernul a aprobat o prevedere care da posibilitatea autoritatilor locale de a reduce impozitul anual pe cladiri pana la 50%, in situatia in care proprietarii fac dovada ca au redus chiriile pentru locatarii imobilelor respective, a anuntat Ionel Danca seful Cancelariei prim-ministrului, la finele saptamanii trecute.

rn

Ionel Danca: ”A fost introdusa posibilitatea autoritatilor locale de a reduce impozitul anual pe cladiri pana la 50% pentru proprietarii de cladiri.

rn

Vorbim practic despre situatia centrelor comerciale, mall-uri care pot beneficia de o reducere a impozitului pe cladire de pana la 50%, urmand ca decizia sa fie luata la nivelul autoritatilor publice locale. Aceasta facilitate se acorda, in conditiile in care la randul lor au redus chiriile pentru cei care isi desfasoara activitatea in aceste centre cu pana la 50% sau au acordat alte facilitati chiriasilor.

rn

Ceea ce intentioneaza guvernul prin acest act normative este sa compenseze pierderile proprietarilor de centre comerciale printr-o reducere a impozitului pe cladiri, si in acelasi timp sa-i stimuleze pe acestia sa acorde facilitati la plata chiriilor pentru locatarii din acest centre comerciale. Acesti chiriasi au activitatile suspendate pe perioada starii de urgenta si au fost puternic afectati de aceste masuri, care au dus la inchiderea activitatilor in centrele respective.”

rn

Sursa foto – legestart.ro

rn

Publicitate

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *