Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

                       

Joi, 27 mai, Guvernul a aprobat un set de noi măsuri de relaxare, condiționate de vaccinare în mare parte, care vor intra în vigoare începând cu 1 iunie. Se reiau petrecerile private, competițiile sportive, se redeschid discotecile și cluburile, cu program limitat, locurile de joacă și piscinele din interior. Numărul participanților la aceste activități este limitat în continuare, dar poate fi mai mare decât cel stabilit inițial dacă toți sunt vaccinați anti-covid.

Concertele și spectacolele vor putea fi organizate, de la 1 iunie, cu până la 1.000 de participanți dacă sunt vaccinați sau prezintă un test PCR negativ ori dovada că au trecut prin boală. În schimb, dacă participanții sunt imunizați cu ambele doze, dispare limita de persoane. Aceste condiții sunt valabile și în cazul competițiilor sportive. Activitățile sportive se pot desfășura atât la interior cât și la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului. Se are în vedere ca la evenimentele sportive de anvergură să se înființeze centre de vaccinare.

Numărul persoanelor care pot participa la activități în sălile de sport sau fitness a crescut de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Se redeschid, de asemenea, piscinele interioare, cu participarea până la 70% din capacitatea maximă a spațiului. Crește gradul de ocupare în hoteluri pe litoral, de la 70% la 85%. A fost crescut gradul de ocupare a meselor din restaurante în interior de la 50% la 70%.

S-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grupuri. S-a aprobat desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri) cu 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate.

A crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise, de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. De asemenea, a fost crescut și numărul celor care pot participa la cursuri de instruire și workshop-uri în spații închise de la 50-70%, cu posibilitatea desfășurării la capacitate maximă a spațiului dacă la activitate participă doar persoane vaccinate. Este permisă desfășurarea conferințelor cu cel mult 100 de persoane, însă se poate folosi capacitatea maximă a spațiului dacă cei prezenți sunt toți vaccinați.

Se redeschid locurile de joacă din spațiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, sub condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

Se redeschid și barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri de noroc, în intervalul orar 5:00-24:00, cu participarea publicului, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru persoanele vaccinate. Gradul de ocupare a spațiilor destinate jocurilor de noroc crește de la 50% la 70% din capacitatea acestuia.

O măsură nou introdusă prevede că, la locurile de muncă unde în spațiu închis nu se află mai mult de 5 lucrători, aceștia pot sta fără masca de protecție daca s-au vaccinat.

About Author

3 Replies to “Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *