Noi cuantumuri ale alocatiilor familiale

Peste 650.000 lei pentru 10.500 de beneficiari, intr-o luna
Alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere monoparentala nu se vor mai acorda in functie de nivelul salariului minim pe economie. Prin Legea 161/2009, Parlamentul a aprobat si completat OUG 118/2008 privind eliminarea legaturilor dintre nivelul unor drepturi de asistenta sociala si nivelul salariului minim. Astfel, cele doua tipuri de alocatii se vor acorda lunar familiilor daca acestea realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 470 de lei. Potrivit lui Alexandru Pop, directorul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Salaj, noile prevederi se aplica incepand cu aceasta luna, alocatiile acordandu-se potrivit noilor cuantumuri.
In ceea ce priveste alocatia familiala complementara, pentru familia cu un copil se vor acorda 50 de lei, pentru cea cu doi copii – 60 de lei, 65 de lei pentru cea cu trei copii, iar pentru familia cu patru sau mai multi copii alocatia este de 70 lei. Pentru familiile beneficiare ale venitului minim garantat se mai adauga un procent de 25% la sumele de mai sus. In Salaj sunt 8.430 de familii beneficiare ale alocatiei complementare pentru care se vor plati, in aceasta luna, 502.321 lei.
Cuantumurile pentru alocatiile de sustinere monoparentala sunt de 70 lei pentru un copil, 80 lei pentru doi copii, 85 lei pentru trei copii si 90 de lei pentru patru sau mai multi copii. In judet sunt 2.064 familii beneficiare pentru care se vor plati 156.930 lei.
Legea 161 a fost publicata in Monitorul Oficial in data de 14 mai 2009. Pana in prezent, cele doua tipuri de alocatii se acordau, in cuantumul stabilit de lege, daca veniturile nete lunare pe membru de familie nu depaseau salariul minim net pe economie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *