septembrie 24, 2023

Noi acțiuni BLITZ ale Poliției. Zeci de sancțiuni pentru viteză și dosare penale

0

În zilele de 4 și 6 octombrie, în municipiul Zalău au fost organizate acțiuni tip Blitz, pentru combaterea excesului de viteză și a consumului de alcool și de substanțe psihoactive.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției Municipiului Zalău și Serviciului Rutier Sălaj.

În total, polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost descoperiți doi șoferi care au fost depistați pozitiv la testarea de alcool, unul avea 0,04 mg/l și i-a fost suspendat permisul de conducere, iar altul 0,46 mg/l și s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Dosare penale pentru alcoolemii, la volan

Pe raza județului Sălaj, în acest weekend, au fost depistați mai mulți șoferi care conduceau deși erau băuți bine.

Vineri, 7 octombrie, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda au întocmit dosar penal unui bărbat din Zalău pentru conducere sub influența alcoolului. Bărbatul își conducea autoturismul prin Preluci, comuna Lozna, pe DC 30, deși avea o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Sâmbătă, 8 octombrie,trei șoferi au fost depistați în trafic băuți.

Unul dintre ei, din Baia Mare, conducea prin Jibou și a fost testat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Jibou. Testarea cu aparatul etilometru a indicat faptul că, bărbatul consumase băuturi alcoolice, respectiv avea 0,71 mg/lalcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și se continuă cercetările în vederea administrării probatoriului.

Pe Drumul Județean 191C, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice unui bărbat din comuna Sărmășag. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Un alt bărbat din Sărmășag s-a ales cu dosar penal întocmit de polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Sărmășag Polițiștii l-au oprit în trafic, la ora 21:55, în localitatea Sărmășag, pe bărbatul de 35 de ani, iar la testarea cu aparatul etilometru a reieșit 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

”Siguranța traficului și a cetățenilor stă la baza acțiunilor polițiștilor. Vom continua activitățile de prevenire și combatere a oricăror genuri de fapte antisociale, fie ele contravenționale, penale sau de orice altă natură, pentru ca locuitorii Municipiului Zalău și cei ai întregului județul să se simtă protejați și în siguranță, indiferent că se află în spațiile publice sau private”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut