ianuarie 27, 2023

Noapte de foc pentru pompierii sălăjeni

Miercuri seara, dispeceratul ISU-Ambulanță a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112 despre producerea unui incendiu la o hală în care funcționează un atelier auto, la ieșire din municipiul Zalău, în zona Valea Miții. La fața locului s-au deplasat pompierii zălăuani, care au constatat că incendiul se manifesta printr-o degajare mare de fum și gaze. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică, mai exact o sobă lăsată aprinsă, nesupravegheată. Au ars mai multe materiale si bunuri depozitate în imobil pe circa 20 mp.

Câteva minute mai târziu, pompierii primeau o nouă solicitare care anunța faptul că un incendiu a izbucnit la acoperișul unei case situate se strada Plevnei din Zalău. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul terasei și al garajului. În sprijin a fost solicitată o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de pompieri Șimleu Silvaniei. Cauza probabilă de incendiu este în curs de stabilire. A ars acoperișul imobilului pe circa 50 mp și au fost afectate mai multe bunuri. Nu au fost înregistrate persoane rănite.

Joi dimineața, pompierii au fost solicitați să intervină la un nou incendiu, produs de această dată la coșul de fum al unei case din localitatea Sărmășag. Au intervenit pompierii Punctului de Lucru și ai SVSU Sărmășag, iar cauza probabilă de incendiu a fost coșul de fum deteriorat. Din fericire, incendiul a fost lichidat înainte ca acesta să se extindă la acoperișul imobilului.

Vremea rece din ultimele zile a dus la o folosire intensă a mijloacelor de încălzire, motiv pentru care pompierii vă recomandă să verificați sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere; să nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi să evitaţi supraîncărcarea acesteia; nu puneți în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile; stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa; nu adormiţi cu soba aprinsă; verificaţi integritatea aparatelor şi a mijloacelor de încălzire electrice; decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi; nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi, cu soba aprinsă ori cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut