septembrie 24, 2022

Nneka Onyejekwe, regina de la fileu

Jucatoarea cu origini salajene si-a pastrat coroana de regina a voleiului românesc, într-un an în care a ajuns cu echipa Volei Alba Blaj în Final Four-ul Ligii Campionilor, devenind apoi vicecampioana Europei!

rn

În anul 2018, Nneka Onyejekwe (n. 18 august 1989) nu a reusit sa cucereasca titlul national, titlu pe care l-a reusit de 11 ori în cariera, în România, Elvetia, Franta si în Germania!
Paradoxal, voleibalista de la CSM Volei Alba Blaj a putut însa sa se bucure de cea mai importanta performanta din cariera.
Astfel, valoroasa sportiva a reusit cu gruparea din Alba sa ajunga în Final Four-ul Ligii Campionilor.
Mai mult, Nneka a reusit sa joace finala Ligii Campionilor cu CSM Volei Alba Blaj, devenind vicecampioana Europei la nivel de echipe de club!
În plus, voleibalista cu origini în Salaj, a fost desemnata cel mai bun centru la turneul Final Four al Ligii Campionilor de la Bucuresti.
si la nivel de echipa Nationala, centrul în vârsta de 29 de ani a avut un aport important la rezultatele realizate de reprezentativa de volei a României, unde Nneka este si capitan de echipa.
În aceste conditii, ea nu avea cum sa nu domine topurile de final de an din voleiul românesc.
În ancheta realizata de Federatia Româna de Volei în ce priveste desemnarea celor mai buni voleibalisti români ai anului, „capitanul” Nationalei feminine a fost desemnata cel mai bun voleibalist al anului 2018.
Distinctia vine dupa ce si în anul 2017, Nneka a fost desemnata cea mai buna voleibalista din România.
Aflata în al treilea sezon în tricoul formatiei CSM Volei Alba Blaj, Nneka Onyejekwe si-a adaugat în palmares, în aceasta perioada, un titlu national si Cupa României, ambele în anul 2017.
Cele doua trofee au fost puse alaturi de celelalte realizate în cariera sa, în campionatele din România, Elvetia, Franta si Germania.
Este vorba despre 10 titluri nationale, realizate cu CSU Metal Galati, (2007, 2008, 2009 si 2010), în Elvetia cu Volero Zurich (2011, 2012 si 2013), în Franta cu Racing Club de Cannes (2014 si 2015) si în Germania cu Dresdner Sportclub (2016).
Altfel spus, voleibalista si-a trecut în cont cel putin o medalie de aur la fiecare echipa la care a fost legitimata!
Nneka Onyejekwe provine dintr-o familie cu tata din Nigeria si cu mama din Salaj, mai exact din comuna Maeriste.
În localitatea salajeana, ea a locuit mai bine de 11 ani, dupa ce în primul an de viata a locuit cu familia în Hateg, având în vedere ca parintii au fost repartizati cu munca în Alba.
La 12 ani, Nneka l-a urmat pe fratele ei – Chike, cel care începuse la Cluj-Napoca o cariera handbalistica.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.