februarie 9, 2023

Nita: Bancile ar trebui sa fie mai ingaduitoare cu firmele la plata ratelor

Bancile ar trebui sa fie mai ingaduitoare cu firmele la plata ratelor, a declarat, marti, ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita, adaugand ca sistemul bancar este inchistat si nu este flexibil cu ceea ce se intampla pe piata.

“Bancile ar trebui sa fie mai ingaduitoare cu plata ratelor, nu este niciun dezastru daca bancile ar reesalona plata ratelor pe un an sau un an si jumatate. Sistemul bancar este inchistat si nu este flexibil cu ceea ce se intampla pe piata”, a spus Nita, intr-o conferinta de presa organizata de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. El a aratat ca Guvernul a luat mai multe masuri pentru sprijinirea firmelor, amintind capitalizarea Eximbank si a CEC Bank, precum si crearea unui fond de contragarantare a creditelor pentru IMM-uri, dar bancile in continuare sunt reticente in a acorda credite. “Asteptam si un pachet de masuri din partea bancilor. Vreau sa vad si eu o banca romaneasca sau cu capital strain sa puna pe masa un pachet pentru IMM-uri. O banca care nu mai acorda credite, ce Dumnezeu face, pazeste sediul ala frumos?”, a afirmat Nita. El a precizat ca asteapta de la bancile cu care colaboreaza ministerul un pachet de criza.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut