decembrie 3, 2022

Nicolae Ciucă: PNL a obținut în negocieri creșteri de pensii care depășesc 15,8%

După ședința coaliției de guvernare de luni seara, premierul liberal Nicolae Ciucă a anunțat cu cât vor crește pensiile românilor. Toate pensiile se majorează cu 12,5 procente din ianuarie 2023, iar cei cu venituri reduse vor primi, suplimentar, și alte ajutoare financiare. Alocațiile copiilor cresc și ele cu rata inflației, iar persoanele cu handicap vor primi o a treisprezecea indemnizație.

Pentru pensiile pe contributivitate, punctul de pensie crește cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei.

Totodată, anul viitor pensionarii cu pensii mici vor primi 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei. Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.

Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

Se va acorda un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Această sumă va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare.

“Am convenit, de asemenea, ca alocațiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflației, persoanele cu handicap să primească o a treisprezecea indemnizație, iar indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război să fie actualizate cu rata inflației, începând din 2018, însemnând o creștere totală de aproximativ 30 de procente.

Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creșteri mai mici de 15% și a obținut în negocieri creșteri totale care depășesc 15,8%”, spune premierul Nicolae Ciucă, președinte PNL.

1 thought on “Nicolae Ciucă: PNL a obținut în negocieri creșteri de pensii care depășesc 15,8%

  1. Unu care a cotizat 45 de ani la Fondul de pensii și are o pensie de 3000 lei și e considerat pensionar bogat, de la el se ia, e chiabur. Nu se ia de la cel cu pensie de 30.000 lei/ lună pt ajutorarea celor cu pensii mici care sunt ajutați și e foarte bine că sunt ajutați. Încet, încet crește numărul pensionarilor cu pensia minimă, nu mai contează cât ai cotizat. A ajuns pensia să fie deabia o treime din media salariilor, scandalos de puțin. Pe vremea lui Ceaușescu o pensie era trei sferturi din cel mai bun salariu al tău, atenție, nu din medie. Oare când era mai bine pt pensionarii de rând ? Și mai apar ghiftuiți ai regimului care se oripilează, vai, vai, avem nostalgici comuniști !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *