ianuarie 31, 2023

Klaus Iohannis a decis: Nicolae Ciucă, premier desemnat

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut joi consultări rapide cu partidele politice parlamentare pentru rezolvarea crizei guvernamentale. În urma discuțiilor, președintele a decis nominalizarea ministrului Apărării, generalul Nicolae Ciucă, pentru poziția de premier desemnat.

„Discuțiile de azi (n.r. joi) au fost considerabil mai bune decât ultimele discuții. Am reiterat că este acum nevoie de o soluție reală. Trebuie să terminăm cu această criză. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Este nevoie de un guvern cu puteri depline. Am fost mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare în persoana domnului Nicolae Ciucă. Am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe Nicolae Ciucă”, a fost declarația președintelui Klaus iohannis după consultări.

La anunțul făcut de la Cotroceni, Iohannis l-a invitat și pe premierul desemnat.

”Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde. În acest sens vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul. De asemenea, să negociem cu toate forțele politice responsabile, astfel încât guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a fost declarația făcută de către premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003) și Antica Babilonia, Irak (2004). El și-a câștigat gradele în teatrele de operații, fiind singurul general român care a condus personal o misiune de luptă (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat în Irak). Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea război mondial. În 2015, Nicolae Ciucă a fost numit în funcţia de şef al Statului Major al Apărării. Generalul Nicolae Ciucă a cerut trecerea în rezervă, în 2019, când a fost propus să ocupe funcția de ministru al Apărării, întrucât standardele NATO impun ca această funcție să fie ocupată de un civil.

3 thoughts on “Klaus Iohannis a decis: Nicolae Ciucă, premier desemnat

  1. Noi am mai avut un general premier, în 1945, pe unu, sănătescu. Ăla care a tras cu mitralierele instalate pe palatul regal în manifestanți. Oare ce-or mai face blăstămațî liberali ?

  2. Mascarada s-a incheiat si vom avea ceea ce era clar inca de acum o luna, adica un guvern minoritar. PNL va fi sustinut din parlament de PSD si vom asista astfel la refacerea fratiei hotiei – marele USL. PNL va fi la butoane in Guvern dar PSD va fi papusarul care va trage sforile din parlament, fiindca pesedistii „nu e prosti” – ei nu vor sa se compromita guvernand direct acum, in situatia foarte dificila in care suntem. In schimb, PSD va primi unele functii, contracte de lucrari pentru clientela de partid si bani pentru baronii din tara si uite-asa hotia va continua nestingherita. Noapte buna, Romania! Puteti sa stingeti lumina!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut