Nicolae Ciucă a ”abdicat”. Bode, noul Prim-ministru desemnat?

3
2140

Nicolae Ciucă, Prim-ministrul desemnat de președintele Klaus Iohannis, și-ar fi depus mandatul în această seară, înainte cu doar câteva ore de audierea miniștrilor propuși de el în comisiile parlamentare.

Potrivit liberalului Florin Roman, în deschiderea ședinței Biroului Executiv al PNL, organizată în sistem videoconferință începând cu ora 20.00, Premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a motivat decizia de a-și depune mandatul prin faptul că nu a reușit să coaguleze o majoritate parlamentară care să susțină Guvernul pe care l-a propus.

Există posibilitatea ca PNL să vină în fața Parlamentului cu un guvern PNL-PSD-UDMR, discutându-se în cadrul ședinței despre flexibilizarea negocierilor pentru a putea forma o coaliție stabilă.

Există și informația pe surse ca PNL să îl propună Prim-ministru pe Ministrul Afacerilor Interne, deputatul sălăjean Lucian Bode.

De nominalizarea lui Lucian Bode s-a discutat încă din perioada congresului PNL, în contextul moțiunii de cenzură depusă împotriva Guvernului Cîțu și a faptului că partenerii PNL de la guvernare nu-l mai doreau pe Cîțu șef al Guvernului.

Vă reamintim că Lucian Bode este președintele PNL Sălaj și Prim-vicepreședinte Strategii Politice al PNL la nivel național, funcție obținută în această toamnă, ulterior Congresului PNL.

Vom reveni cu detalii.

3 COMENTARII

  1. Prestigiul și pensia unui general e mare. Ce caută în politică? Ce vanitate îl mînă? Dar să te terfelească Cîțohannis și tu să mai vrei, să nu le dai „La loc comanda!”, dovedește onoarea unei ordonanțe!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.