Niciun sindicalist si niciun patron n-a vrut sa participe la dialogul programat ieri la Prefectura Salaj

Niciun sindicalist si niciun patron  n-a vrut sa participe la dialogul  programat ieri la Prefectura Salaj

Sedinta Comisiei de dialog social care trebuia sa reuneasca ieri reprezentanti ai patronatelor si ai sindicatelor pentru a pune la cale masuri si proiecte pentru anul 2017 s-a tinut cu sala goala. Nu chiar goala, pentru ca Sn afara de prefectul judetului, Marin Nitu, de Mircea Ciocian, seful serviciului Management institutional, si Snca doi functionari am mai fost si noi, ziaristii. Nici un sindicalist si nici un patron nu s-a deranjat sa patricipe la sedinta Comisiei de dialog social, cu atat mai mult cu cat tema care trebuia sa fie abordata se referea la lipsa fortei de munca calificate Sn anumite sectoare ale industriei salajene, consecintele maririi salariului minim pe economie, Sntocmirea planului tematic pentru anul Sn curs.

Dupa minute bune de asteptare, fara rezultat Snsa, prefectul Marian Nitu a concluzionat ironico-amar: “Daca partenerii sociali nu au venit la dialog, asta Snsemna ca lucrurile merg peste tot foarte bine, ca nu sunt probleme deosebite”.
Chiar daca n-a fost cine sa asculte, patroni sau sindicalisti. Mircea Ciocian a prezentat planul tematic al sedintelor Comisiei de dialog social pe anul 2017. El a precizat ca la Sntocmirea planului a tinut cont de trei criterii: evenimentele de peste an, propunerile partenerilor si solicitarile de la Ministerul de Dialog Social. Iata si cateva teme lunare: Stimularea Intreprinderilor Mici sI Miljlocii (martie), Intalnirea reprezentantilor ANAF cu patronii (aprilie), Plasarea fortei de munca (august), Situatia accidentelor de munca (octombrie). Mircea Ciocian a precizat ca trematica este orientativa si ca asteapta opinii de la partenerii sociali.

 

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *