octombrie 3, 2022

Niciun politist nu si-a depus pana ieri candidatura pentru sefia Politiei Zalau

Actualul sef interimar al Politiei Municipiului Zalau, Gabi Terhes, posibil contracandidat al lui Aurel Stirb pentru sefia Inspectoratului de Politie Judetean

rn

IPJ Salaj organizeaza concurs pentru postul de sef al Politiei Municipale Zalau, care actualmente este ocupat, inca din luna octombrie 2017, prin împuternicire, de catre Gabriel Terhes, fostul sef al Serviciului de Interventie Rapida.
Pana in acest moment, nici un politist din IPJ Salaj nu s-a inscris la concursul pentru sefia Politiei Municipale Zalau si mai sunt doar doua zile pentru depunerea candidaturilor.
Contactat telefonic, Gabriel Terhes ne-a spus ieri ca nu exclude o candidatura la sefia Politiei Municipale Zalau, subliniind ca mai are doua zile la dispozitie. Terhes nu exclude insa nici o candidatura pentru postul de inspector sef al IPJ Salaj, concurs pentru care azi, 22 august, este ultima zi de depunere a dosarelor de candidatura, la Inspectoratul General al Politiei Romane – Bucuresti.
Pentru a putea participa la concursul pentru sefia Politiei Zalau, politistii trebuie sa fie ofiteri de politie si sa îndeplineasca mai multe conditii, printre care sa fi absolvit o facultate, sa aiba cursuri postuniversitare sau de masterat în domenii precum matematica si stiinte ale naturii, informatica, stiinte juridice, stiinte sociale si politice, stiinte economice, stiinte umaniste, stiinte ingineresti, stiinte militare, informatii si ordine publica sau management, sa detina gradul profesional de minimum inspector principal de politie, sa aiba minim 7 ani vechime în munca, din care macar 5 în MAI, sa fi obtinut calificativul de cel putin "Bine" la ultimele doua evaluari anuale de serviciu.
Înscrierile se fac pâna în 23 august, la ora 16.00, concursul urmând sa aiba loc în 12 septembrie, de la ora 11.00, si va consta într-un interviu structurat pe subiecte profesionale. Candidatii vor fi apreciati cu note de la 1 la 10, pentru a promova fiind nevoide de minim 7. Va fi declarat admis concurentul cu cea mai mare nota. Interviul va fi înregistrat audiu-video. Postul de sef al Politiei Municipale a devenit vacant în septembrie 2017, dupa pensionarea lui Gelu Cordea, care a fost la conducere foarte multi ani. Seful IPJ Salaj, Aurel Stirb la numit prin împuternicire pe Gabriel Terhes.

rn

Cine este Gabriel Terhes, seful interimar
al Politiei Zalau, care are un venit in casa
de peste 120.000 de lei pe an

rn

Gabriel Terhes este imputernicit sef al Politiei Municipale Zalau din 3 octombrie 2017 si mandatul i-a fost prelungit cu inca sase luni pana in 2 octombrie 2018, cand practic ii expira imputernicirea si ar trebuie sa revina pe functia anterioara, de sef al Serviciului de Actiuni Speciale (mascati) din cadrul IPJ Salaj.
Potrivit ultimei declaratii de avere, Gabriel Terhes are trei terenuri intravilane si unul extravilan, unul dobandit prin donatie si trei prin mostenire, toate in Zalau.
Mai are doua case de locuit, una de 300 metri patrati, construita, si o casa de 200 metri patrati mostenire.
Din declaratia de avere reiese ca Gabriel Terhes nu detine vreun autoturism, desi este vazut permanent la volanul unui Mercedes ML.
Terhes a vandut anul trecut doua terenuri intravilane, unul de 8.000 de euro, lui Negrea Corneliu, si altul de 6.500 euro, lui Verdes Ciprian. La datorii are declarat un credit de 93.000 euro deschis in 2012 la Banca Transilvania, scadent pana in 2032. La venituri, Terhes Gabriel a incasat din salarii de la IPJ Salaj 75.341 lei. Sotia, Ana Maria, a castigat de la Spitalul Judetean 43.200 lei. Mai inregistreaza venituri de 2.016 lei din alocatiile de elev ale copiilor. Familia Terhes a incasat anul trecut in total 120.557 lei, plus 14.500 euro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.