Nici teza nu mai e ce-a fost odată… Teze mai puține și cu pondere redusă în calculul mediei

0
268

Ministerul Educației a decis să modifice perioada, numărul tezelor și modalitatea de calcul a mediilor pentru elevii de gimnaziu și pentru cei de liceu.

Dacă în urmă cu o săptămână ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, declarase că tezele vor fi susținute de elevi în primele două săptămâni după vacanța de iarnă, adică în perioada 3-14 ianuarie, în această săptămână decizia ministerială s-a modificat.

Cîmpeanu a anunțat că tezele vor fi susținute cu o lună mai devreme decât era anunțat inițial, adică începând cu data de 6 decembrie, dar și că a fost redus numărul acestora. La gimnaziu vor fi două teze, nu trei cum era până acum, iar la liceu, trei teze în loc de patru.

”Am decis împreună cu colegii mei de Ministerul Educației să reducem numărul de teze: la clasa VIII-a vom avea, în loc de trei teze, doar două teze la gimnaziu. Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le-am anunțat”, a declarat ministrul Educației în conferință de presă organizată la sediul Ministerului.

Oficialul a nunțat în același context și faptul că nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Elevii care nu vor putea să participle fizic la susținerea tezelor din motive ”independente de voința lor, acest lucru se va putea face, există bază legală, după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul al II-lea”.

O altă decizie interesantă este reducerea numărului de note la o materie pentru închiderea mediei. Ministrul a declarat că numărul necesar de note va fi de două.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.