septembrie 23, 2023

Nici producătorii din zonele defavorizate nu scapă de bir

0

Crescătorii de vaci cu lapte din zonele defavorizate, persoane fizice neautorizate tebuie să se autorizeze şi să depună copie după certificatul de inregistrare la Registrul Comerţului pană la data de 25 octombrie. Aceasta este una dintre condiţiile obligatorii, dacă vor să beneficieze de ajutorul acordat din Fondul European de Garantare Agricolă. Cum s-ar zice, dacă vrei sprijin de la stat, plăteşte şi tu, crescătorule, o dare, un impozit, indiferent dacă vaca ta va da sau nu lapte.
In Sălaj sunt considerate zone defavorizate comunele Cristolţ şi Zalha. Potrivite Aurorei Sabou, coordonator al Centrului Judeţean APIA Sălaj, in prima etapă de depunere a cererilor pentru ajutor, care s-a incheiat la 31 august 2010, 42 de fermieri sălăjeni au solicitat sprijin pentru 197 de capete de vaci de lapte. Prin excepţie in acest an s-a aprobat şi cea de a doua etapă de depunere a solicitărilor care se derulează intre 15 septembrie -29 octombrie. Persoanele fizice neautorizate incă, pot depune cerere cu obligaţia să se autorizeze şi să depună copie de pe certificatul de inregistrare la Registrul Comerţului pană la data de 25 octombrie pentru prima etapă şi pană la data de 15 noiembrie cei care solicită sprijin in a doua etapă.
Pentru a beneficia de acest sprijin financiar producătorii de lapte din Cristolţ şi din Zalha, in cazul judeţului nostru, trebuie să deţină cotă de lapte pentru livrări/vanzări directe, iar efectivul de vaci de lapte pentru care solicită sprijin financiar trebuie să fie inscris in Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să aibă intre două şi maxim 15 capete de vaci cu lapte. Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte este de cel mult 100 de euro/ pe cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut