Remat Zalau-Tomis Constanta 1-3 (-23, -21, 22, -19)
Echipa antrenata de Dragan Djordjevic si Aurel Vlaicu a pierdut, miercuri, prima partida din cele trei pe care le va disputa in compania formatiei Tomis Constanta, in mansa tur, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, la volei masculin, cu 1-3 (-23, -21, 22, -19). Prestand un joc pe alocuri bun, dar cu foarte multe greseli personale nefortate (mai ales din serviciu), zalauanii nu s-au putut ridica la nivelul jocului facut de „marinari”.
Setul unu a inceput cu trei atacuri consecutive reusite de Gontariu (3-0), iar Rematul putea spera la o victorie. Dar, la primul timp tehnic de odihna, scorul arata 8-6, dupa care la cel de-al doilea timp tehnic de odihna, Tomis a trecut in avantaj, 13-16, iar Gontariu rateaza un atac si in loc de 15-17 s-a facut 14-18 pentru constanteni. A urmat o serie de 7 puncte reusite de voleibalistii zalauani, fata de un punct reusit de formatia de pe malul marii, iar tabela de marcaj indica 21-19, pentru Remat. La 23-23, constantenii reusesc doua atacuri prin care inchid primul set cu 25-23.
Al doilea set a inceput cu un prim punct castigat de Remat, dupa care se merge cap la cap pana la 3-3. Primul timp de odihna a adus Rematul in avantaj cu 4 puncte, 8-4. La blocajul reusit de trio-ul Sanjberger, Dacovic, Milcov, tabela indica 10-7 pentru Gontariu si compania. De aici, zalauanii parca s-au blocat si reusesc numai trei puncte in comparatie cu cele noua ale Tomisului, astfel ca la al doilea timp tehnic de odihna, constantenii au trei puncte avans, 13-16. Voleibalistii de la Constanta castiga si setul doi, cu scorul de 21-25.
Setul trei, cel mai echilibrat, a fost adjudecat de Remat la mare lupta, 25-22. Se parea ca zalauanii pot intoarce soarta meciului. Dar nu a fost asa.
In setul patru, voleibalistii zalauani gresesc foarte mult la serviciu si pierd setul cu 25-19 si implicit meciul. Pentru a mai spera la calificare, formatia de la poalele Mesesului are nevoie de un miracol in partida retur, din 4 februarie, de la Constanta.
VM Remat Zalau: Todoran, Despotovski, Sanjberger, Alexic, Gontariu, Milcov, Maries-libero. Au mai evoluat: Dacovic, Ciortea, Ateljevic si Ilies. Antrenor principal, Dragan Djordjevic, antrenor secund, Aurel Vlaicu.
Din nou cu Tomis, dar in campionat
Pentru formatia zalauana urmeaza o noua confruntare cu Tomis, sambata, intr-o partida din campionat, contand pentru etapa a XVI-a a Diviziei A1 la volei masculin. Cel mai probabil partida se va disputa cu incepere de la ora 17:00, daca nu va fi televizata, iar daca va fi televizata, ora va fi 17:30, in Sala Sporturilor din Zalau. Daca ar invinge, Rematul ar inregistra a treia victorie consecutiva in campionat in compania unor echipe puternice. Primele doua victorii au fost in fata lui Dinamo, la Zalau (3-0) si in fata Stelei, la Bucuresti (3-1). Trebuie remarcat faptul ca din echipa Tomisului sunt constant selectionati la nationala Romaniei, voleibalistii: Laurentiu Lica, Radu Began si Florin Voinea, ceea ce face ca disputa dintre cele doua formatii sa fie una foarte interesanta. Inaintea partidei, Remat Zalau se afla pe pozitia a sasea, cu 23 de puncte, din 15 meciuri, iar Tomis Constanta ocupa locul doi, cu 28 de puncte, din 14 partide.