februarie 9, 2023

Nici angajările nu mai sunt ce-au fost… ”Doar” 2.000 de euro mită pentru un post la APIA

Scade interesul pentru obținerea unui post bun la stat sau e inflație de oferte? Altfel putem explica de ce, pentru un post la structura centrală a APIA, directorul general adjunct a cerut doar 2.000 de euro mită. Dincolo de ironie, faptul că procurorii DNA încă mai au cauze cu mită la nivel înalt în instituțiile publice, fie și sume lipsite de spectaculozitate ca cea din cel mai recent dosar, spune că mai avem drum lung spre normalitate.

Știrea este faptul că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 decembrie 2021, a inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru, director general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

” În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: La data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul A.P.I.A. – Structura Centrală și, ulterior, să o transfere la o agenție județeană, situație ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului. Cu aceeași ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remiși în două tranșe, respectiv înainte și după angajare. În contextul menționat mai sus, la data de 21 decembrie 2021, inculpatul Dumitrașcu Bogdan Dumitru ar fi primit o primă tranșă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Dumitrașcu Bogdan Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul oficial al DNA.

Acesta urmează a fi prezentat instanței, cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile a celui de-al doilea om ca influență din conducerea APIA.

Sursa foto: evz.ro

1 thought on “Nici angajările nu mai sunt ce-au fost… ”Doar” 2.000 de euro mită pentru un post la APIA

  1. Da in Zalau cand vine DNA-ul sa ia la puricat angajarile din primarie? Sau in Zalau e ca in codru nu intra sub nicio jurisdictie si fac astia de la stat prapad cu angajarile. A se vedea si mascarada pentru posturile de la cinematograful Scala sau cum angajaza primaria avocati sa faca treaba juristilor din primarie de parca acestia ar fi terminat horticultura.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut