Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a anuntat ca, incepand de luni, intra in vigoare masurile de reorganziare a MAI, precizand ca niciun angajat al institutiei nu va fi concediat.
Dan Nica a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca prin aceste masuri va fi eliminata birocratia si eficientizata activitatea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Demnitarul a aratat ca prin aceasta reorganizare se urmareste o eficientizare maxima a activitatii operative la Politie, Politia de Frontiera si Jandarmerie, astfel incat sa se poata lucra eficient la programul ” Strada 2009″ si la combaterea evaziunii fiscale si a grupurilor infractionale. In urma reorganizarii MAI, numarul de functii de conducere din Ministerul Administratie si Internelor a fost redus, din cele 22 de directii generale ramanand doar opt, celelalte fiind comasate sau transformate in directii de rang inferior, a precizat Nica.
Astfel, 719 posturi din aparatul central al Ministerului Administratiei si Internelor au fost transferate la structurile operative, iar functiile de conducere au fost reduse cu 35 la suta, a mai spus Nica. Demnitarul a precizat ca in acest fel vor fi acoperite deficitele din zona operativa, in special a Politiei. Nica a subliniat ca aceasta reorganizare nu inseamna concedierea angajatilor.
Agentia Nationala Antidrog si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane vor functiona in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), iar Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala va trece din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor la IGPR.
Grupul Special de Protectie si Interventie ” Acvila” va fi reorganizat in cadrul Inspectoratului Jandarmeriei Romane. De asemenea, Institutul de Studii pentru Odine Publica trece din subordinea Ministerului de Interne la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Ordonanta de urgenta mai prevede unirea Corpului de Control al ministrului cu Directia de Audit, prin infiintarea Directiei Generale de Control si Audit Intern.