februarie 5, 2023

Nica: Cine isi face treaba ramane, cine nu, pleaca

Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat, duminica, ca cine isi face treaba in MAI ramane, cine nu, pleaca, el apreciind ca prezenta politistilor ar trebui sa fie mai ferma pentru asigurarea sigurantei. Ministrul Administratiei si Internelor a spus ca la videoconferinta cu sefii inspectoratelor judetene de politie, ai Politiei de frontiera si ai inspectoratelor de jandarmi au fost evaluate rezultatele actiunii “Strada”, care a inceput in 18 februarie si care s-a desfasurat in toate localitatile tarii. Nica a spus ca a cerut ca interventia patrulelor de politie sa fie de un nivel deosebit, iar unde exista date ca actioneaza grupuri interlope, actiunile Politiei si ale Jandarmeriei sa fie zilnice si sa existe o prezenta sporita in aceste zone.
Totodata, Nica a sustinut ca trebuie sa fie o prioritate pentru politisti cei care ii pun in pericol pe batrani si cei care detin ilegal arme albe sau de foc. “Am cerut abordare profesionsita, nu una heirupista (…) Am cerut ca politia sa actioneze cu mai multa fermitate. Am cerut tututor judetelor sa actioneze cu suflet si cu profesionalism, pentru ca actiunea «Strada» o fac pentru ei “, a spus ministrul de Interne. El a adaugat ca ii va premia pe cei care isi fac exemplar datoria si ca ii va da afara pe cei care nu isi fac treaba. “Cine isi face treaba in MAI ramane, cine nu, pleaca”, a afirmat Dan Nica, adaugand ca “obiectivul principal al MAI este Bucurestiul”.
Nica a mentionat ca a cerut sa fie o prioritate si actiunile de prevenire a infractionalitatii la banci, case de schimb valutar si primarii si, in general, la unitatile care manipuleaza bani, precum si anihilarea retelelor infractionale care se ocupa de “deposedarea de pamant a persoanelor in varsta”. Totodata, vicepremierul, ministrul Administratiei si Intetrnelor a aratat ca, desi este obligatia politistilor sa isi faca treaba, va incuraja comportamentul celor care dovedesc curaj. Nica a dat exemplul politistei care l-a prins si incatusat pe barbatul ce a jefuit o sala de jocuri mecanice din Calafat dupa ce i-a amenintat pe angajati cu o surubelnita si cu un spray lacrimogen. “Nu cele cateva zeci de mii de infractiuni descoperite, nu cei aproape o mie de infractori prinsi, ci redarea increderii cetatenilor in fortele politienesti si ordinea si siguranta in toate localitatile din tara au fost de fapt scopul acestei actiuni”, a mai spus Nica.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut