Nica: Cat timp voi fi eu ministru nu vor mai fi radare amplasate de companii private

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a declarat, vineri, la Galati, ca atat timp cat el va fi in functie in localitati nu vor mai exista radare fixe amplasate de catre companii private. Intrebat de jurnalisti, intr-o conferinta de presa, daca ar putea exista din nou radarein localitati, amplasate de companii private, ministrul a raspuns: “Cat voi fi eu ministru, nu. Ministerul de Interne are radare, care sunt la Politia Rutiera. Mai au nevoie de radare, le mai cumparam, dar in tara asta trebuie sa se ocupe de acest subiect doar Politia Rutiera. Si banii dati de cetateni pentru amenzi merg la bugetul de stat, asa se intampla in toate tarile din lume”.
Potrivit acestuia, functionarea radarelor nu era in conformitate cu o legislatie care sa permita acest lucru, totul fiind o “smecherie” de care beneficiau doar cateva persoane, in detrimentul bugetului de stat. “Functionarea lor nu era in conformitate cu o legislatie care sa permita acest lucru. Nu cred ca trebuie sa privatizam si activitatea de circulatie si sa dam voie fiecaruia sa-si puna cate un radar atunci cand vrea el si unde vrea. Este un atribut exclusiv al Politiei Rutiere si ele (radarele -n.r.) vor functiona in Romania numai daca acesta actiune se desfasoara de catre Politia Rutiera, autoritati ale statului care sunt responsabile, si nu de tot felul de initiative private. Eu cred ca smecheria asta de a privatiza niste radare pe ici, pe colo, ca unii sa ia cota parte din amenzi, nu are nicio treaba cu actiunile de prevenire a celor care circula ori cu viteza foarte mare, ori care incalca reguli de circulatie. Eu o plasez in zona secheriilor”, a mai spus ministrul Administratiei si Internelor.
Autoritatile au decis suspendarea radarelor fixe din tara, incepand cu 24 aprilie, ca urmare a sesizarilor facute la Parchet de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) privind procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *