septembrie 24, 2023

NEWS ALERT Simona Halep, suspendată patru ani din tenis!

0

Simona Halep și-a aflat pedeapsa în cazul de dopaj în care este implicată. Românca a încasat o suspendare uriașă.

ITIA anunță că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani din tenis! Decizia nu este definitivă, iar românca poate face apel la TAS.

Cum a argumentat ITIA decizia suspendării Simonei Halep

„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open
– folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep”, se arată în comunicatul emis de către ITIA.

….

Agenția Internațională a Integrității în Tenis (ITIA) a amânat în mai multe rânduri verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep. Jucătoarea română de tenis a fost audiată la Londra în luna iulie, însă o decizie în cazul său nu a apărut nici până în prezent, motiv pentru care constănțeanca și-a exprimat în mai multe rânduri frustrarea.

O decizie în cazul Simonei Halep ar putea veni chiar astăzi, susține jurnalistul german Jannik Schneider.

“Înțeleg că ITIA, responsabilă pentru doping, urmează să publice un comunicat în această după-amiază.

Probabil va fi despre Halep, care a fost testată pozitiv pentru Roxadustat în 2022, iar ulterior a fost acuzată pentru o a doua încălcare a regulamentului, una referitoare la pașaportul biologic. Cazul a fost amânat din cauza neînțelegerilor dintre avocați“, a scris jurnalistul german, pe Twitter, în cursul zilei de marți.

  • 29 august 2022 este data ultimului meci jucat de Simona Halep: vs. Daria Singur, la US Open, în primul tur (2-6, 6-0, 4-6)
  • Luni, 11 septembrie, Simona Halep a ieșit oficial din clasamentul WTA, după o perioadă de mai bine de un an în care nu a jucat
  • Din octombrie 2022, Halep este suspendată din toate competițiile, după un test pozitiv la Roxadustat, făcut la ultima ediție a US Open. Pentru ca situația să fie și mai rea, au fost raportate nereguli și în pașaportul biologic al sportivei.

Sursa informației: prosport.ro

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut