noiembrie 27, 2022

Neregulile la alegerile prezidentiale se pot sesiza gratuit la Telverde: 0800 080 200, pentru Romania

Asociatia Expert Forum, membra a coalitiei FiecareVot, organizeaza un centru de informare si asistenta electorala pentru cele 2 tururi ale alegerilor prezidentiale.
"Vom raspunde celor mai frecvente intrebari legate de ziua votului si vom oferi asistenta pentru sesizarea neregulilor. Punem la dispozitia alegatorilor si tuturor celor interesati numerele de telefon Telverde 0800 080 200 (pentru Romania, gratuit) si +40212 039 020 (cu tarif normal, pentru strainatate), transmit organizatorii.
Serviciul Telverde va functiona pe 8 si 22 noiembrie intre orele 12 si 21, iar pe 9, 10, 23 si 24 noiembrie intre 7 si 22.
Sesizarile se pot face si online, pe platforma www.votcorect.ro prin intermediul careia se pot instiinta nereguli privind zilele votului in tara si in strainatate. De asemenea, VotCorect include o sectiune cu raspunsuri la intrebari frecvente, explicate: proceduri de vot sau legate de organizarea alegerilor, decizii ale birourilor electorale, aspecte referitoare la votul prin corespondenta, lista sectiilor de votare si altele.
La alegerile din luna mai, prin intermediul serviciului Telvede s-au primit peste 1500 de apeluri si mesaje, iar prin platforma VotCorect au fost transmise aproape 1300 de sesizari. Peste 500 dintre plangerile scrise legate de probleme la votul in strainatate au fost directionate catre Ministerul Afacerilor Externe pentru a identifica solutii pentru alegerile prezidentiale.
Astfel, sesizarile transmise de utilizatorii serviciului sunt directionate catre institutiile publice relevante, cu scopul pentru a gasi solutii si pentru a schimba legislatia la alegerile urmatoare.
Mai multe detalii despre serviciul de asistenta electorala se pot consulta pe www.votcorect.ro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *