Nereguli grave descoperite de Protecția Consumatorilor. Restaurante și magazine din Zalău, închise temporar

Legume și fructe cu mucegai, vitrine murdare, diferență de preț între cel de la raft și cel de la casă, jucării periculoase

Un control al inspectorilor de la Protecția Consumatorilor, efectuat în Zalău, în 14 martie, a scos la iveală o serie de nereguli. La Artima, la Super Real Market și la restaurantul Albă ca Zăpada s-au dat amenzi, s-au retras de la vânzare produse și s-a oprit temporar activitatea.

Acțiunile au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, iar comisarii CJPC Cluj si CJPC Sălaj au identificat mai multe deficiențe.

La Restaurantul Albă ca Zăpada SRL, s-a dispus oprirea temporara a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

La Artima (magazinul Carrefour de la Silvania), inspectorii au dispus, de asemenea, oprirea temporară a prestării serviciilor la vitrinele asistate în zona food-court, până la remedierea deficiențelor constatate.

La Super Real Market SRL, s-a decis oprirea definitivă și retragerea de la comercializare a produselor neconforme: jucării notificate RAPEX, brichete fantezie, lasere și produse electrice de joasă tensiune cu marcaj CE neconform.

Au fost oprite temporar de la comercializare și o serie de produse cosmetice fără elemente de identificare și caracterizare în limba română.

Listă lungă de probleme …

Neregulile înregistrate de echipele de control au fost: legume și fructe cu mucegai impropriu consumului uman; vitrina frigorifică cu pete de rugină și ventilatoare îmbâcsite; depuneri de gheață în exces în depozitul pentru produse congelate; diferențe de preț raft-casă; jucării periculoase, notificate RAPEX; produse cosmetice fără elemente de identificare și caracterizare în limba română; produse electrice de joasă tensiune cu marcaj CE neconform; produse textile (hanorace, pantalon copii) care au șnurul cu capete libere mai mare de 30 cm, acestea urmând a face obiectul notificărilor RAPEX; brichete fantezie contrare Prevederilor Ordinului 10/2007.

“Comisarii CJPC Cluj și CJPC Sălaj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare”, avetizează autoritățile.

foto cu caracter informativ

1 thought on “Nereguli grave descoperite de Protecția Consumatorilor. Restaurante și magazine din Zalău, închise temporar

  1. Inspectorii cjpc Salaj si Cluj ar face bine să se sutosesizeze asupra faptului ca unii producători de carne de pui la sortimentele de pulpe de pui pe lângă faptul că nu sunt curațate de pene mai au ascuns in smbslaj o gramadă de pidle care practic nu este aferentă pulpelor ci altor părti deci se fura pe față clientii care platesc pielea la pret de pulpe!Se găsește la pulpe de la provincia,fragedo,sabin si multe slte firme!Le-ar găsii domnii inspectori in toate marile magazine Kaufland,Lidl,Penny,Carefour, Profi,etc,etc.Dar este mai ușor sa stea in birouri decât să faca teren si sa rezolve inșelaciunile !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut