Nenorocire sau binecuvântare

0
746

Bună să vă fie inima, dragilor!

Într-un sat mic, trăia un bătrân cu băiatul lui de 17 ani.

Într-o zi, singurul cal alb cu care lucra a sărit gardul și a fugit cu niște cai sălbatici. Lumea din sat murmura: ”Ce nenorocire pe dumneata, nea Cipriane!” , iar el, liniștit, răspundea: ”Poate e o nenorocire, poate e o binecuvântare.”

La câteva zile după, calul alb s-a întors cu un alt frumos cal sălbatic, iar lumea îl saluta pe bătrân, zicându-i: ”Ce noroc!”, la care nea Ciprian răspundea: ”Poate e un noroc, poate e o nenorocire.”

După alte câteva zile, băiatul adolescent, în timp ce urca pe calul sălbatic pentru a-l îmblânzi, a căzut, fracturându-și un picior și din cauza aceasta, a început să șchiopăteze, iar oamenii îi spuneau bătrânului: ”Ce nenorocire pe capul tău, omule” , la care el răspundea: ”Poate e o nenorocire, poate e un noroc”.

După o vreme, a izbucnit războiul și toți tinerii din sat au fost luați la luptă în fruntea frontului, dar pe baiatul lui nu l-au luat pentru că șchiopăta. Și toată lumea din sat când îl saluta pe bătrân îi spunea: ”Ce binecuvântare pe capul tău, nea Cipriane!” Iar el, cu credința lui de neclintit, a răspuns din nou: ”Numai Dumnezeu știe, poate este o binecuvântare, poate este o nenorocire.”

Într-adevăr, numai Dumnezeu știe și El niciodată nu se înșală.

Humberto A. Agudelo C. ( Vitamine zilnice pentru suflet)

Dragilor, credința face mereu diferența! Prin ochii acestui mărgăritar de preț, totul se vede și se trăiește altfel! Dacă noi l-am cunoaște cu adevărat pe Dumnezeu, L-am iubi mai mult…iar dacă L-am iubi mai mult, am avea o încredere fidelă în El și-n toate acțiunile Sale. Vă încredințez acest gând pentru astăzi!

O zi minunată! Pace și bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.