septembrie 30, 2023

Nemirschi, nemultumit de romanii care isi inscriu masinile in Bulgaria

0

Ministerele de Interne din Romania si Bulgaria cauta “chichita” care sa-i poata impiedica pe romani sa-si mai inscrie masinile pe numele cetatenilor bulgari pentru evitarea taxelor, sustine ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, acesta criticand “fenomenul” intr-o conferinta de presa de miercuri.
Intrebat, miercuri, de jurnalisti despre aceasta situatie, Nemirschi a tinut sa-si nuanteze o declaratie mai veche pe aceasta tema. “Am spus ca as vrea sa aplic o taxa si pentru aceste masini ale romanilor inscrise in Bulgaria. Nu stiu insa cum trebuie procedat. La mijloc sunt niste chestiuni sensibile precum discriminarea, suntem in Uniunea Europeana acum si nu putem sa punem taxe pe o placuta de inmatriculare”, a spus Nemirschi. Acesta a explicat jurnalistilor cum i-a venit ideea taxarii acestor masini, vorbind despre diferentele de taxe platite de oameni care locuiesc in acelasi oras, “in acelasi bloc, poate”.
“Un roman si-a platit taxa auto si plateste apoi, anual, impozit pentru infrastructura pe care o foloseste. Vecinul sau, care si-a inscris masina in Bulgaria, nu a platit taxa auto, iar impozitul sau merge la un alt stat, desi el foloseste aceleasi drumuri, aceeasi infrastructura. Nu este normal si de aceea am spus ca trebuie gasit un mod de a taxa masinile romanilor care circula in Romania, dar care sunt inscrise pe numele unor cetateni bulgari”, a spus Nemirschi. Fost viceprimar al Constantei, zona in care inmatricularea masinilor de catre romani in Bulgaria este o practica frecvent intalnita, Nemirschi a criticat si starea autovehiculelor aflate in aceasta situatie, catalogandu-le in majoritate drept niste “rable”. “Ma polueaza si, mai mult, ma pot omori”, a spus Nemirschi, manifestandu-si astfel neincrederea in institutia bulgara similara Registrului Auto Roman.
Potrivit lui Nemirschi, “fenomenul” prin care romanii isi inscriu masinile in Bulgaria pe numele unor cetateni bulgari a inceput odata cu masura de triplare a taxei auto, luata de fostul Executiv. El a afirmat ca, in prezent, “se lucreaza” la identificarea unei metode prin care fenomenul “sa fie stopat”, insa sistemul “pare sa fi fost extrem de bine gandit”. “Trebuie sa fie o chichita la mijloc. Nu inteleg cum cineva care a platit din banii lui pentru o masina are curajul de a o inscrie pe numele altcuiva”, a spus Nemirschi.
El a afirmat ca ministerele de Interne din Romania si Bulgaria “cauta” o solutie pentru rezolvarea acestei probleme. In lipsa acesteia, Nemirschi si-a manifestat speranta ca fenomenul se va opri, in special odata cu masura reducerii taxei auto luata de acesta, dar si odata cu aparitia unor incidente. In acest sens, ministrul a aratat ca au existat cazuri in care bulgarii pe numele carora romanii si-au inscris masinile le-au girat in schimbul unor imprumuturi la banci, el vorbind despre situatii in care “un TIR din Bulgaria” a venit in Romania si “le-a luat oamenilor masinile din fata blocului”. Potrivit lui Nicolae Nemirschi, trei la suta din masinile detinute de romani sunt inscrise si circula cu numere bulgaresti.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut