Nemirschi: Motocicletele ar putea fi impozitate anual, dupa emisiile poluante

Legea care va inlocui taxa pe poluare auto va fi trecuta prin Parlament in acest an si va include o prevedere prin care sa fie taxate anual si motocicletele, in functie de emisiile poluante, a declarat, marti, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. “O sa propun si taxarea pentru motociclete”, a spus Nemirschi, la un eveniment in cadrul caruia a primit de la reprezentantul marcii Lexus pe plan local, pentru 18 luni, un automobil hibrid Lexus GS 450h.
Ministrul a adaugat ca legea care va inlocui actuala ordonanta de urgenta privind taxa pe poluare auto “va fi sigur” trecuta prin Parlament in acest an, chiar daca vor exista amendamente. “Sunt convins ca vor fi si amendamente, asa este si bine. Eu o sa vin cu niste modele care se aplica deja in Europa (…), modelul german in primul rand. Daca (legea, n.r.) nu se poate trece pana la vacanta parlamentara, atunci sigur in a doua sesiune, dar va fi sigur in 2009”, a explicat ministrul.
Ministrul Mediului a precizat ca dupa intrarea in vigoare a legii care va inlocui taxa pe poluare auto, la inmatriculare posesorii de autovehicule nu vor mai plati nimic. In Germania functioneaza un sistem de taxare anuala pentru autovehicule, cuantumul sumei pe care contribuabilul o plateste fiind dat de mai multe elemente, printre care capacitatea cilindrica a motorului si nivelul emisiilor de dioxid de carbon.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *