Neamtul violator de minori Wendt Norbert isi face de cap desi este sub control judiciar

N-au trecut decât cinci luni de când magistratii Tribunalului Salaj îl condamnau pe cetateanul german Wendt Mayco Norbert la sapte ani de închisoare cu executare pentru abuz sexual asupra unui minor, iar pe Rostas Augustin si pe Rostas Ramona Voichita la câte opt ani de închisoare fiecare, pentru ca l-au pus pe minor la dispozitia pedofilului.

Sentinta din luna februaria a acestui an a venit dupa ce Tribunalul Salaj s-a mai pronuntat în acest caz în 26 noiembrie 2014. Atunci Wend Mayco a fost condamnat la 6 ani închisoare, Rostas Augustin la noua ani de închisoare si Rostas Voichita tot la noua ani de închisoare. Curtea de Apel Cluj a desfiintat însa atunci sentinta Tribunalului Salaj si a trimis spre rejudecare cauza instantei de fond, adica Tribunalului Salaj.
Asa cum spuneam la început, Tribunalul Salaj a rejudecat cauza în luna februarie a acestui an si a pronuntat pedepsele de sapte ani de detentie pentru neamt si de opt ani pentru sotii Rostas. Sentinta din dosarul nr.2375/84/2014 nefiind definitiva, a fost atacata si ea la Curtea se Apel Cluj. Asa ca inculpatii condamnati nu sunt înca dupa gratii pentru ispasirea pedepsei.

Arestul preventiv a fost preschimbat în control judiciar

Pâna când Curtea se va pronunta, magistratii Tribunalului Salaj au schimbat masura arestului preventiv aplicata celor trei inculpati cu masura controlului judiciar. Una dintre conditiile impuse celor trei inculpati este aceea de a nu se întâlni si a nu comunica în nici un fel între ei si nici cu victima, adica cu minorul abuzat. Cu toate acestea, Wendt Mayco Norbert s-a mutat din Maeriste în Simleu Silvaniei, unde se afla minorul abuzat, T.G.C., la Centrul Social Multifunctional. Minorul adesea fuge din centrul social pentru a se întâlni cu neamtul.
Violeta Milas, director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj, institutie în subordinea careia se afla Centrul Social Multifunctional de la Simleu, spunea ca a încercat sa-l integreze pe minor, dar acesta spune ca nu se desparte de neamt. “Baiatul are 16 ani, avem un supraveghetor la zece persoane, nu putem sa-i verificam pe fiecare unde pleaca, mai ales ca minorul în cauza si lucreaza la o mica societate. Avem informatii ca minorul s-a întâlnit cu Wendt Mayco Norbert, dar nu putem pune paznic pe urmele lui”, spune Milas.

Întâlnirile între condamnati “nu sunt cu rea credinta”, dar sunt de-a dreptul ilegale

Cu toate ca Wendt Mayco Norbert are interdictie de a se întâlni si cu condamnatul Augustin Rostas, acestia au fost vazuti luând masa împreuna într-un local de lânga Tribunalul Salaj. stop_coloana
De altfel, potrivit purtatorului de cuvânt al IPJ Salaj, INspectoratul de Politia a informat vineri (15 iulie) Tribunalul Salaj cu privire la faptul ca cetateanul german s-a întâlnit cu Rostas Augustin.
Procurorii DIICOT au luat cunostinta de faptul ca Wendt Mayco Norbert s-a întâlnit cu minorul abuzat si cu Rostas Augustin si au cerut ca masura controlului judiciar sa fie înlocuita cu masura arestului preventiv, pentru nerespectarea conditiilor. Numai ca magistratii Tribunalului Salaj au considerat ca “întâlnirile nu au avut loc cu rea-credinta”, iar Wendt si Rostas ramân în continuare sub masura controlului judiciar.

Minorul era abuzat de la vârsta de 11 ani

Povestea a debutat în vara lui 2011, când Wendt si-a început activitatea infractionala, întretinând relatii sexuale anormale cu minorul T.G.C, atunci în vârsta de 11 ani. Neamtul detinea o firma de constuctii în Germania si doua firme deschise la Sibiu si Cluj-Napoca. El se deplasa în repetate rânduri în Simleu Silvaniei, în vizita la parteneri de afaceri. Cu aceasta ocazie, Wendt l-a cunoscut pe copil, la cersit, si a aflat ca tatal sau murise, iar minorul este întretinut de sora sa, Voichita Rostas, în vârsta de 30 de ani, si de Augustin Rostas, sotul acesteia, în vârsta de 28 de ani. Neamtul a reusit sa câstige încrederea acestora si le-a comunicat celor doi soti ca doreste sa îl înfieze pe minorul T.G.C., urmând a-l transporta în Germania. Wendt este casatorit, are opt copii naturali si înca un baiat din judetul Salaj pe care l-a înfiat. La trei-patru luni, neamtul venea la Simleu Silvaniei, unde se caza între 7 si 14 zile. În schimbul unor sume de bani, Augustin si Voichita îl “închiriauÎ pe minor germanului pedofil. În mai, Wendt a depus digliente pentru obtinerea unei procuri în vederea transportului minorului în Germania. Numai ca Departamentul de Informatii si Protectie Interna a fost “pe faza”. Procurorii au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele lui Wendt si Rostas Augustin. Tribunalul Salaj a dispus arestarea preventiva a celor doi inculpati. Si în arest au ramas pâna în urma cu cinci luni, când li s-a aplicat masura controlului judiciar. Acum, condamnatii sunt liberi sa ia prânzul împreuna, daca nu si pun ceva la cale.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *