Muzeul scoate o nouă expoziție în stradă

Miercuri, 7 iulie, cu începere de la ora 12,00, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită la o nouă expoziție din cadrul proiectului ”Muzeul în stradă”, în care artiști invitați și specialiști ai Muzeului expun pe panouri amplasate pe gard: ”Pe linia galbenă” – o expoziție a artistei Raluca Țurcanașu.

Expoziția stradală prezintă proiectul „Pe linia galbenă”, o cercetare artistică realizată de Raluca Țurcanașu în timpul rezidenței din octombrie – noiembrie 2020, din cadrul programului ”Artiști la muzeu. Platformă de creație și educație prin artă”.

Expoziția funcționează ca un colaj de imagini, texte și gânduri ale autoarei care invită, de asemenea, trecătorii să contribuie la un imaginar comun al unui Zalău viitor.

„Astfel, ceea ce mi-am propus prin seria de lucrări foto-video realizate în rezidența de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău a fost tocmai împuternicirea locuitorilor în a-și imagina orășelul puțin altfel. Am invitat locuitorii și pe cei interesați să urmărească „Linia galbenă” a Zalăului: pe de-o parte, cea materială, conducta de gaze vizibilă în întregul oraș și pe de alta, cea simbolică, ce marchează traseul dinspre Brădet spre Cabana Pionierilor. Am urmărit traseul Zalăului dinspre izvoare spre capătul celălalt al orașului, cât și al Sărmașului, emisarul Zalăului, imaginând noi funcțiuni sociale pentru spațiul verde de pe văi, care să coaguleze comunități și să ofere alternative educaționale neconvenționale. Documentarul poetic intitulat „Râul este încă aici” alternează păreri ale localnicilor cu propriile mele gânduri și sunete urbane” , spune artistul Raluca Țurcanașu.

Cele două eseuri documentare vor putea fi vizionate, în toamnă, în cadrul Cineclubului de Film Documentar. 

În cercetarea de teren, montarea materialelor video și designul grafic al expoziției Raluca a colaborat cu Vlad Răsuceanu.

Mai multe despre Raluca Țurcanașu, proiect și rezidența artistei la Zalău puteți vedea accesând următoarele link-uri:

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.