Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, pionier în domeniul digitalizării patrimoniului

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, pionier în domeniul digitalizării patrimoniului

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, în colaborare cu Institutul Național al Patrimoniului, a găzduit joi, 20 octombrie, conferința ”Digitalizare și tehnologii moderne în comunicarea și valorizarea patrimoniului cultural – experiența muzeului din Zalău”, dedicată managerilor și specialiștilor de la instituții muzeale din țară.

Conferința a avut ca scop prezentarea experienței muzeului din Zalău în domeniul digitalizării și a folosirii tehnologiilor moderne în comunicarea și valorizarea patrimoniului cultural, în vederea popularizării acestui demers în instituțiile muzeale din țară, precum și propunerea de parteneriate inter-instituționale care să continue acest demers. Colaborarea cu Institutul Național al Patrimoniului pe diferite programe de digitizare este unul dintre parteneriatele solide care poate fi oferit ca exemplu de bune practici.

Managerii și specialiștii invitați la conferință au experimentat tururile virtuale din Clio_HighTech și au vizitat expoziția temporară din Beciul_Cultural cu monumente scanate 3D.

“Pentru mine, pentru sălăjeni, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău este o parte a cărții noastre de vizită, mai ales în aceste vremuri în care socotim că învățământul și cercetarea vor fi bazele unui viitor mai bun. Grație implicării întregii echipe, ați devenit o instituție care armonizează nu numai generații, ci și arte.

Felicitări pentru organizarea acestei conferințe, ce aduce laolată manageri și specialiști de la instituții muzeale din întreaga țară, precum și pentru proiectele care v-au transformat într-un pionier în domeniul digitalizării patrimoniului. Vă asigur că administrația județeană va continua să fie un susținător al proiectelor inovatoare și creative pentru conservarea și promovarea patrimoniului, istoriei, tradițiilor și valorilor din Țara Silvaniei”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, în deschiderea conferinței “Digitalizare și tehnologii moderne în comunicarea și valorizarea patrimoniului cultural”.

Desfășurat joi, 20 octombrie, la Zalău, în organizarea Muzeului Județean de Istorie și Artă și a Institutului Național al Patrimoniului, evenimentul a prilejuit prezentarea experienței Muzeului din Zalău în domeniul digitalizării și al folosirii tehnologiilor moderne în comunicarea și valorizarea patrimoniului cultural.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *